Profösör ve oğlunu öldürenlere müebbet

TRABZON (İHA) - Trabzon'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Saadettin Güner ve oğlu Selçukhan Güner'in öldürülmesi olayına karıştıkları iddiasıyla tutuklu yargılanan 2 sanık, ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmada tutuklu sanıklar İsmet Meral ve Burak Reis hazır bulundu. "Hata sonucu kasten 2 kişiyi öldürmek, kan gütmek suretiyle bir kişiyi teammülden öldürmek ve 2 kişiyi kasten öldürmeye teşebbüs" suçlarından yargılanan İsmet Meral ve Burak Reis, mahkeme heyeti tarafından ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı.

Reklam
Reklam

Boztepe Mahallesi'nde 7 Ocak 2005 gecesi Prof. Dr. Sadettin Güner, eşi ve 3 çocuğuyla otomobilinde silahlı saldırıya uğramış, olayda Prof. Dr. Sadettin Güner ile 4 yaşındaki oğlu Selçukhan Güner hayatını kaybetmişti. Aynı mahallede 1 gün sonra Engin Bayramoğlu isimli şahıs silahlı saldırıda öldürülmüş, otomobilde bulunan 1'i çocuk 2 kişi ise yaralanmıştı. Her iki cinayetin failleri İsmet Meral ile yeğeni Burak Reis, olaydan yaklaşık bir hafta sonra yakalanarak tutuklanmıştı. Şahıslar ifadelerinde Prof. Dr. Güner ve oğlunu yanlışlık sonucu öldürdüklerini itiraf etmişlerdi.