Prof.Özgenç ''Danıştay'ın kararı yanlış''

ANKARA (A.A) - Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanvekili Prof.Dr. İzzet Özgenç, Danıştayın öğretim üyelerine rotasyon uygulamasına yönelik yürütmeyi durdurma kararını değerlendirerek, "Bu, yanlış olduğu bilinerek verilmiş bir karardır. Danıştayı yanlış kararından geri adım atmaya davet ediyoruz" dedi.

Özgenç, YÖK'te düzenlediği basını bilgilendirme toplantısında dün yapılan YÖK Genel Kurulu toplantısında alınan bazı kararları açıkladı.Danıştayın öğretim üyelerine rotasyon uygulamasına yönelik aldığı yürütmeyi durdurma kararını da değerlendiren Özgenç, henüz kendilerine resmi tebligat yapılmadığını ancak kararın içeriğinden haberlerinin olduğunu kaydetti. Özgenç, sözlerini şöyle sürdürdü:

Reklam
Reklam

"Karar, tamamen hukuka aykırı bir karardır. Yani YÖK, kararın hukuka uygun olduğunu ve aldığı kararın arkasında olduğunu açıklamak ister. Bu, tabii şu anlama gelmiyor, Danıştayın hukuka aykırı dahi olsa aldığı karara karşı meydan okuyoruz, şeklinde düşünmeyin. Biz, bu kararın gereği neyse onu yapacağız. Yanlış da olsa gereğini yapacağız. Ama, bu karar yanlıştır. Bu karar hukuka uygun bir karar değildir. Danıştay da bu kararın yanlış olduğunu bilerek vermiştir. Danıştayı yanlış kararından geri adım atmaya davet ediyoruz. Biz hukuki yola başvuracağız. Biz, hukuk yollarının hepsini işleteceğiz. Ama, bu kararın geri alınması yönünde davette bulunuyoruz.'

Tebligatın ulaşmasının ardından kanuni süresi içerisinde üniversitelere yazı göndereceklerini ifade eden Özgenç, "Yanlış olduğunu bildiğimiz halde bu uygulamamız durdurulmuştur diye üniversitelere yazı göndereceğiz. 1 Ağustosta başlaması planlanıyor, ancak Danıştay da bize 'bunu yapamazsın' diyorsa yapacak bir şey yok" diye konuştu. Özgenç, pazar günü gerçekleştirilecek ÖSS sınavına ilişkin olarak da "Sınav öncesinde ÖSS sistemiyle ilgili olarak basına yapılan her açıklama yanlış
açıklamadır. Öğrencilerin psikoloji üzerinde yanlış etki uyandıracak her bir açıklama içeriği doğru da olsa yanlış bir açıklamadır" uyarısında bulundu.YÖK Genel Kurulu toplantısında yedi fakülteye dekan ataması yapıldı.

Reklam
Reklam