Proje Biricisi Öğrencinin Hediyesi Kitap Oldu

'Bu Benim Eserim' yarışmasında Türkiye birinci olan Manavgat Toros Sema Koleji Ortaokulu öğrencileri plaket ve...

'Bu Benim Eserim' yarışmasında Türkiye birinci olan Manavgat Toros Sema Koleji Ortaokulu öğrencileri plaket ve kitapla ödüllendirildi.

Yarışmada Toros Sema Koleji'nin 'Yüksek Katlı Binalarda Yangın Çıkış ve Deprem Kaçışı Çıkış Noktası' projesi Türkiye birincisi olmuştu.

Antalya İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, projenin geçtiğimiz günlerde Ankara Anfa Fuar Salonu'nda sergilemesi bitimi sonrası makamında öğrenci ve proje koordinatörü öğretmeni tebrik ederek ödüllendirdi.

Müdür Günay, makamında Özel Toros Sema Ortaokulu Müdürü Hüsamettin Önder, proje sahibi öğrenci Murat Özer ve proje rehberi fen bilgisi öğretmeni Mehmet Yılmaz'ı tebrik ederek plaket takdim etti. Gülay, projesi Türkiye birincisi olan öğrenci Murat Özer'e kitap hediye etti. Okul Müdürü Önder, "Öğrencimizin, öğretmeni ile birlikte hazırladığı projenin Türkiye birincisi seçilmesinin sevincini yaşıyoruz. Projenin uygulanmaya geçilmesiyle yangın anında panikle apartman dairelerinden atlayarak ölümlü kazaların son bulmasına öncü olacaktır. Bilindiği üzere geçtiğimiz aylarda İstanbul'da bir apartmanda çıkan yangında bir anne panikle kendisini ve kızı yere atmıştı. Yere düşme sonucu 16 yaşındaki kızı hayatını kaybetmişti." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Milli Eğitim Bakanlığı ve Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu'nun (TÜBİTAK) birlikte uygulamaya geçirdiği yarışmaya yurt genelinde yer yıl 80 bin proje sunuluyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz