Proje hayata geçiriliyor

Okullar hayat olsun projesi Mezitlide hayata geçiriliyor

Milli Eğitim Bakanlığı’nın başlattığı “Okullar Hayat Olsun Projesi” Mezitli’de hayata geçiyor. Okullar Hayat Olsun Projesi Uygulama Protokolü imza töreni 5 Nisan 2012 Perşembe Günü saat 15.00’te İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapıldı.

Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan protokol törenine Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Kamil Çelebiyılmaz, Mersin Orman İşletme Müdürü Halis Belen, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, Tepeköy Belediye Başkanı Durcan Duru, İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kamil Durdu ve basın temsilcileri katıldı.

Reklam
Reklam

İmza törenine geçilmeden önce İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Kamil Durdu proje hakkında bir sunum yaptı. Durdu: “2010-2011 eğitim-öğretim yılında Mersin Valiliği tarafından okulların “Hayat Boyu Öğrenme Merkezi” olması, “Yaşayan Alanlar” haline dönüşmesi için “Açık Okul” projesi başlatılmıştır. Bu proje ile okulların ders saatleri sonrasında ve hafta sonları belirli saatlerde açık tutulmasını sağlayarak sosyo-ekonomik bakımdan yetersiz öğrencilerimizin okullarımızdaki imkânlardan en üst düzeyde faydalanmalarını sağlamak amaçlanmıştır. SODES kapsamında desteklenerek merkez ilçelerde ve Tarsus İlçesi’nde toplam 22, İlçemiz’de de 4 okulda Açık Okul Projesi uygulamasına devam edilmektedir.” dedi.

Projenin amacı hakkında da bilgi veren Durdu, ”Amacımız okulların örgün eğitim dışındaki zamanlarda belediyelerle işbirliği içinde topluma hizmet sunan merkezler haline dönüştürülmesi ve kamu yönetimi aygıtı olan merkezi ve yerel idarelerin kaynak ve imkânlarının işbirliği içinde halkın hizmetine sunulmasıdır. Proje, Milli Eğitim Bakanlığı, Orman ve Su İşleri Bakanlığı ve Türkiye Belediyeler Birliği işbirliğinde geliştirilerek 13 Aralık 2011 tarihinde imzalanan protokolle uygulanmaya başlamıştır. Mersin İli’nde Valilik, Orman Bölge Müdürlüğü ve Mersin Büyükşehir Belediyesi arasında imzalanacak protokol ile hayata geçirilecektir. Mezitli İlçemiz’de de Mezitli Kaymakamlığı, Orman İşletme Müdürlüğü, Mezitli Belediyesi, Fındıkpınarı Belediyesi ve Tepeköy Belediyesi arasında imzalanan protokol ile hayata geçirilecektir.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Proje ile okulların toplum hizmetine açılması, okul bahçelerinin düzenlenmesi ve ağaçlandırılması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması, okulların “Hayat Boyu Öğrenme” merkezlerine dönüştürülmesi ve her okulun “Açık Okul” olarak hizmet vermesinin hedeflendiğini belirten Müdür Kamil Durdu, projenin yararları hakkında da katılımcılara bilgiler verdi.

Şube Müdürü Kamil Durdu’nun sunumunu bitirmesinin ardından protokol imza törenine geçildi.

Okullar Hayat Olsun Projesi Mezitli’de, Mersin Orman Müdürü Halis Belen, Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, Fındıkpınarı Belediye Başkanı Fatih Say, Tepeköy Belediye Başkanı Durcan Duru ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Muzaffer Nenni tarafından imzalanan ve Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu tarafından onaylanan protokolle hayata geçirildi.

İmzaların atılmasından sonra Mezitli Kaymakamı Kamil Kıcıroğlu, “Bugün imzalanan bu protokolün İlçemiz’e katkıda bulunacağına inanıyor, hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum.” dedi.

Fotoğraf : Çiğdem YURDAGEL

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz