"Proje hedefimize ulaştık"

GAZİANTEP (İHA) - Gaziantep Sanayi Odası'nın (GSO) 2003 yılında başlattığı "Marka Şehir Gaziantep" projesinin hedefine ulaştığı bildirildi. GSO Başkanı Nejat Koçer, yaptığı açıklamada, geçen yıl başlattıkları "Marka Şehir Gaziantep" projesiyle, şehirde markalaşma bilinci oluşturmayı ve markalı ürün sayısını artırmayı hedeflediklerini belirterek, "Yıl boyunca çeşitli tanıtımlar ve eğitici seminerler düzenleyerek firmaları bu yöne kanalize etmeye çalıştık. 2003 yılı içerisinde yapılan 697 marka tescil başvurusu, amacımıza ulaştığımızın en güzel göstergesidir" dedi.

Reklam
Reklam

MARKA PATENT OFİSİ KURULACAK Gaziantepli sanayicilerin "Marka Şehir Gaziantep" projesine büyük destek verdiğini belirten GSO Başkanı Koçer, "Projenin hayata geçmesiyle birlikte Gaziantepli sanayicilerin büyük ilgisini gördük. Yapılan başvuru sayısının çokluğu da bunun en güzel göstergesi. Marka başvurularının bu yılda aynı hızla artması üzerine Gaziantep Sanayi Odası bünyesinde bir "Marka Patent Ofisi" oluşturmak üzere görüşmelere başladık. Marka Patent Enstitüsü ile yürüttüğümüz görüşmeler olumlu sonuçlandı ve kısa bir süre sonra bu ofisi oda bünyesinde hayata geçireceğiz. Böylece marka patent başvurularında halen sürdürdüğümüz hizmetlerimizi daha organize hale getirip, firmalarımıza daha kaliteli hizmet verebileceğiz" diye konuştu.

"SANAYİCİNİN GELECEĞİ MARKALAŞMADA" Bugüne kadar ağırlıklı olarak ara mal üreten Gaziantep'in bundan sonra markalı ürünlere yönelmesinin önemine dikkat çeken Nejat Koçer, şunları söyledi:

"Gaziantep uluslararası rekabet piyasasındaki yerini güçlendirmek ve geliştirmek istiyorsa kaliteli ve markalı ürünlere yönelmekten başka alternatifi yok. Firmalarımızın bu sürece uyum sağlaması ve markalaşma faaliyetlerine ağırlık vermesi şarttır. Bu sayede katma değeri daha yüksek ürünler üretip, ekonomiye çok daha büyük kaynaklar oluşturabiliriz".

Reklam
Reklam

Son dönemde halı, triko ve ayakkabı gibi nihai ürüne yönelik sektörlere yapılan yatırımların artmasının bu süreci tetiklediğini de belirten Koçer, "Kültürel zenginlikleri, sanayileşme modeli ve girişimci insanlarıyla Türkiye'nin "marka şehri" olan Gaziantep, bu sürecin devam etmesiyle "marka zengini bir şehir" haline gelecektir. Bu da hem Gaziantep'in hem de Türkiye'nin önünü açacaktır" dedi.