Proje Için Uşak’a Gelen Öğrenciler UOSB’yi Ziyaret Etti

Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Uşak’a gelen öğrenci ve öğretmenler, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret...

Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Uşak’a gelen öğrenci ve öğretmenler, Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ni ziyaret etti.

“Geleceği Ellerimizle Şekillendirmek” konulu, Avrupa Birliği Comenius Projesi kapsamında Uşak’ta bulunan öğrenciler ve öğretmenler, Uşak Organize Sanayi Bölge Müdürlüğünü ve Organize Sanayi’deki bazı firmaları ziyaret ederek, buralardaki çalışmalar ve Organize Sanayi Bölgesi hakkında bilgi aldı.

Ziyaretlerine, Proje Sorumlusu ve Uşak Anadolu İmam Hatip Lisesi İngilizce Öğretmeni Murat Karakuş’un başkanlığında, Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü'nden başlayan öğrencileri Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Sesli karşıladı. Bölge Müdürlüğü toplantı salonunda Uşak Organize Sanayi Bölgesi ve bölgede yapılan çalışmalar hakkında bilgilendirmede bulunan Mehmet Sesli, bölgeye yaptıkları ziyaretten dolayı projede yer alan öğrenci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Proje sorumlusu Murat Karakuş; Almanya, İsveç, ispanya ve Polonya’dan öğrenci ve öğretmenlerin katıldığı projenin amacının, yurt içi ve yurt dışında iş bulmakta zorlanan gençlere başka ülkelerdeki iş olanaklarının neler olduğunu göstererek, bu sorunu aşmada onlara yardımcı olmak olduğunu ve bunun için çalışmalara aralıksız devam ettiklerini belirtti.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mehmet Sesli de işsizlik sorununun 'mesleksizlik' sorununa dönüşmeye başladığını ve bunun önüne geçebilmek için öğrencilere iş imkânı sağlanmasının, eğitimlerin pratikte de uygulanmasının gerektiğini belirtti. Sesli, bunu sağlamak amacıyla Uşak Organize Sanayi Bölgesi olarak Uşak Üniversitesi ile imzalanan özel bir protokol sayesinde, ilgili bölümlerdeki son sınıf üniversite öğrencilerinin bölgedeki bazı firmalarda staj ve eğitim almalarının sağlandığını belirtti. Uşak Organize Sanayi Bölgesi'ne teknik lise kurulması için proje başlattıklarını sözlerine ekleyen Sesli, okullardaki eğitimin pratiğe dönüşmesinin çok önemli bir konu olduğunu ve bu konuda ellerinden geleni yaptıklarını ve yapacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: