Proje Yarışmasında 4 . Olan Öğrenciye İstihdam Garantisi

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen '2. TET ARGE Proje Baharı' yarışmasında 'Tarlam Cebimde' projesiyle 4....

İstanbul Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen '2. TET ARGE Proje Baharı' yarışmasında 'Tarlam Cebimde' projesiyle 4. olan Şırnak Üniversitesi (ŞÜ) öğrencisi Hüseyin Barkır'a, ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, okulu bitirmesinin ardından üniversitelerinde istihdam garantisi verdi.

24 ülkeden ve 81 ilde bulunan üniversiteden toplam 125 projenin katıldığı yarışmada birincilik ödülünü Oxford Üniversitesi alırken Şırnak Üniversitesi Şırnak MYO öğrencisi Hüsnü Barkın, yarışmada dördüncüsü oldu. ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, proje sahibi Hüsnü Barkın’a 'Mezun olunca gitmek yok' diyerek merkez laboratuvarı kurulunca üniversite sermayesi ile istihdam yapılacağını söyledi. Rektör Akmaz, "Bundan sonra Şırnak inşallah üniversite şehri olarak anılacak. Üniversitedeki bilimsel günlerde anılacak. Dünde zaten üniversitemiz üst kurulu toplantısında prensip kararı olarak, en azından önümüzdeki Ekim ayına kadar Şırnak çerçevesinde yapabileceğimiz projeleri güncelleyelim diye dekanlarımıza talimatları verdik. Barkın, bu sene mezun olacağım dedi. Mezun olunca gitmek yok. Biz inşallah o zamana kadar merkezle laboratuvarımız devreye girer, döner sermayeden kendisi KPSS’yi tamamlayıncaya kadar en azından döner sermayeden istihdam imkanlarını araştırırız ve bu projenin bir partneri olarak kendi projesini kendisi sonuca ulaştıracak. Kendisinden sonraki arkadaşlar değil" dedi.

Reklam
Reklam

Ayrıca Şırnak Üniversitesi kampüsü hakkında bilgi veren Rektör Akmaz toplantının dün devam ettiğini ve 10 günlük itiraz süresinin sona erdiğini açıkladı. Rektör Akmaz, "Dün toplantı devam ediyordu. Öğleye doğru aradık. Malum 10 günlük bir itiraz süresi de bitti. Herhalde dün imzalanmışsa bugün firmaya teslim edilir. Yani onda bir endişemiz kalmadı zaten. Kampüsümüz inşallah altyapısıyla beraber 540 günde binalar 8 günde tüm altyapıyla beraber teslim almak üzere ihalemiz bitti" diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: