Proje Yarışmasında Dereceye Giren Öğrenciler Ödüllendirildi

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, aydınlık ve gelişmiş Türkiye’yi bilimsel çalışmalar yapan gençlerin kuracağını söyledi....

Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu, aydınlık ve gelişmiş Türkiye’yi bilimsel çalışmalar yapan gençlerin kuracağını söyledi.

Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından düzenlenen ‘Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri’ yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi. Bu sene 43’üncüsü organize edilen yarışmada Mersin’deki okulların 12 projesi Ankara’daki finallerde bir birincilik, 4 teşvik ödülü aldı.

Akdeniz İhracatçı Birlikleri’nde düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Güzeloğlu, dereceye giren öğrencilere teşekkür etti. Bu yarışmaların birçok bilim insanının yetişmesine katkı sağladığını vurgulayan Güzeloğlu, “Küçük görünen çalışmalar, gelecekte dünyanın geleceğine ışık tutacak, insanlığın gelişimini sağlayacak kıvılcımlar olabilir. Çünkü başlangıç yolculukları hep küçük adımlarla başlar.” dedi.

Reklam
Reklam

TÜBİTAK Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Tuncay Yılmaz ise son yıllarda araştırmalara ayrılan desteğin büyük oranda arttığını belirtti. Yarışmaları geniş kitlelere yayma gayreti içerisinde olduklarını ifade eden Yılmaz, uzun yıllar Adana’da bulunan TÜBİTAK Bölge Merkezi'nin de Mersin'e taşındığını kaydetti.

Konuşmaların ardından birinci olan Bozyazı-Tekeli Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğrencileri Hümeyra Tanacı, Emine Pancar, ‘Bu Benim Eserim’ proje yarışmasında Türkiye birinciliği elde eden Barbaros İlköğretim Okulu öğrencileri Muhammet Ögeday Dikmen, Yiğithan Şahin, ödüllerini Vali Güzeloğlu’nun elinden aldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: