Promosyon Olarak Verilen Paranın Bir Kısmının Istendiği Iddiası

Denizli Devlet Hastanesi yönetiminin, işe yeni başlayan personelin bankanın dağıttığı promosyon parasından pay istemesi üzerine çalışanlarına daha önce dağıttığı promosyonun

Denizli Devlet Hastanesi yönetiminin, işe yeni başlayan personelin bankanın dağıttığı promosyon parasından pay istemesi üzerine çalışanlarına daha önce dağıttığı promosyonun bir miktarını geri istediği iddia edildi.

Alınan bilgiye göre, Denizli Devlet Hastanesi yönetimi, geçen yıl başında bir banka ile yaptığı maaş anlaşmasından gelen promosyon parasını o günkü mevcut bin 71 personeline dağıttı. Yeni gelen personel "biz de promosyon istiyoruz" deyince Denizli Devlet Hastanesi Başhekimliği, geçen yıl anlaşma yaptığı bankaya başvurdu, ek promosyon istedi. Ancak banka, maaş ihalesi sözleşmesini hatırlatıp ek ödeme yapılamayacağını belirtti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı'na danışan hastane yönetimi, "Dağıttığınız promosyonun bir kısmını geri isteyin" yanıtını aldı.

Reklam
Reklam

Gelen yanıtın ardından Başhekim Canural, hastane konferans salonunda düzenlediği "Promosyonda Hak, Hukuk, Vicdan" konulu toplantıyla promosyondan yararlanan personelden kendilerine ödedikleri promosyonun bir kısmını geri almak için yetki istedi. Canural, 15 Ocak 2011 tarihinde, o günün şartlarında Türkiye'deki en iyi tekliflerden biri olan, en yüksek teklifi veren banka ile üç yıllık maaş sözleşmesi yaptıklarını hatırlattı.

2011 yılında sözleşme yapılırken çalışanlar için en iyi teklifi almak, alınan paranınsa tamamını dağıtarak her çeşit spekülasyonun önüne geçmeyi amaçladıklarını belirten Canural, "Bütün çalışanlarımıza eşit ve peşin olarak promosyon dağıtmak, soru işaretsiz bir promosyon dağıtımına hizmet edecek, çalışan memnuniyetini artırmaya zemin hazırlayacaktı. O zamanlar, bankada kalan bir miktar paranın sürekli huzursuzluk ve söylenti kaynağı olacağını düşündüğümüzden, tek bir seferde paranın hepsini, o anda çalışmakta olan bin 71 arkadaşımızın her birine eşit şekilde dağıttık. Türkiye'deki birçok kurum da böyle ya da buna benzer şekilde promosyon dağıttı ve hala dağıtıyor. Çünkü promosyonla ilgili genelgeler buna imkan veriyordu. Ama sonradan bu genelgelerde bazı değişiklikler oldu" dedi.

Reklam
Reklam

Genelgelerdeki değişikliklerden önce paranın hepsi dağıtıldığı için, sonradan gelecek olan çalışanlara ödenecek bir promosyon kaynağının kalmadığını ifade eden Canural, şunları söyledi:

"Yeni gelen 314 çalışanımız ve sonrasında gelecek olanlar için yeni bir kaynak oluşturmak adına banka genel müdürlükleri düzeyinde çok ciddi ve uzun çalışmalar içine girdik. Önemli çözüm önerilerinde bulunduk. Şartları uyan her banka ile temasa geçtik. Ancak gerek mevcut bankanın baştan verdiği yüksek miktar nedeniyle zarar etmesinden, ek maliyetlere yanaşmaması, gerek bazı teknik ve bürokratik engellerden dolayı, bu kaynak arayışlarından uygulanabilir bir sonuç alamadık. Sağlık Bakanlığı'na danışmamız sonrasında ise bize promosyon miktarının yeniden düzenlenerek dağıtılması belirtildi. Ancak yeni gelen arkadaşlarımızın memnuniyeti ile mevcut çalışanlarımızın haklarının korunması arasındaki dengeyi çok iyi kurmak zorunda olduğumuzun bilinci içinde hareket etmek zorundayız. Bu nedenle hizmetlisinden hekimine kadar herkesin yerine getirebileceği bir ödeme şekli belirledik. Ve şimdi sizin desteğinize ihtiyacımız var. Promosyon dağıtımında hakkaniyeti sağlamak adına hastane çalışanlarından daha önceden aldıkları promosyon miktarının bir kısmının yeni başlayan ve başlayacak olan çalışanlara dağıtılması için idareye yetki vermesini istiyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: