"Promosyondan vatandaş faydalanacak"

Antalya (AA) - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, bazı şehirler arası yolcu otobüs firmalarının promosyonlar düzenleyerek 1 YTL'ye otobüs bileti satma taleplerine ilişkin olarak, "Uçaklar yaparsa, otobüsçüler geri kalır mı?" dedi.

Kara Yolu Taşımacılığı ve Denetimi Konferansı dolayısıyla Antalya'da bulunan Yıldırım, otobüs firmalarının da uçak şirketleri gibi promosyon yapmasından vatandaşın faydalanacağını kaydetti.

Vatandaşın ucuza seyahat etmesinin sağlanması halinde, bu işin kim tarafından yapıldığının öneminin olmadığını vurgulayan Bakan Yıldırım, "Kanunda yeri var. Yeter ki insanımız kazansın. Ancak bunun hiçbir zaman yıkıcı bir rekabete dönüşmemesi lazım" dedi.

Reklam
Reklam

Promosyonla yıkıcı rekabet arasında fark olduğuna da değinen Yıldırım, otobüs firmalarının bu tür promosyon kampanyalarının süresi ve ucuza satacağı koltuk kontenjanının önceden belirleneceğini ifade etti.

Halen iki firmanın promosyon düzenlemek için izin talep ettiğini belirten Yıldırım, bakanlığın bunda bir mahsur görmeyerek izni vereceğini dile getirdi.