Prostat için ameliyata girdi 150 gram taş çıktı

Sivas'ta prostat için ameliyat masasına yatan bir hastanın böbreklerinden 150 gram ağırlığında bir taş çıktı. Başarılı geçen ameliyat sonrasında konuşan hasta Ahmet Turan Işık (58), bu kadar büyük bir taşı nasıl taşıdığına kendisinin de inanamadığını söyledi.

Işık, 2003 yılında böbrek taşı düşürdüğünü, yaklaşık 20 gün önce tekrar rahatsızlanıp Zara ilçesindeki devlet hastanesine gittiğini söyledi. Buradan Sivas Devlet Hastanesi'ne sevk edildiğini kaydeden Işık, "Üroloji servisine geldim. Bölüm doktoru tetkik yaptı. Prostattan ameliyat olmamı söyledi. Ameliyata girerken de son tetkiklerde böbreğimde taş olduğu tespit edildi" dedi. Ameliyat sırasında zorluk çekmediğini belirten Işık, "Ameliyata girdiğimde doktorum taşa 3 kez vurdu. Kırılmayınca doktoruma bir kez daha vurmasını istedim. Yine vurdu ve kırılmadı. Ameliyatım kapalı olacaktı ancak doktor taşın büyük olduğunu söyledi ve açık ameliyat yaptı.

Reklam
Reklam

Ameliyat sonrasında taşın büyüklüğünü gördüğümde çok şaşırdım. Bu kadar büyük taşı vücudumda taşıdığıma şaşırdım" diye konuştu.

Taşın ağırlığının 150 gram geldiğini belirten Işık, "Bu taşı saklayacağım. Evime gelen herkese göstereceğim. Benim kadar hastanede kalanlar ve ziyarete gelenler de şaşırdı" diye konuştu.

İHA