Protein İçeceği Şişmanlatır Mı?

Kilo vermeye çalışırken protein desteği alıyor musunuz? Protein içeceği sağlımızı olumsuz etkiler mi? Yanıtları bu yazıda...

Düşündüğünüz gibi sağlıklı değil!

Protein tozu sağlıklı gıdalara alternatifi olarak pazarlanırsa da doğal gıdaların yerini tutamaz. Oldukça ağır işlenme sürecinden geçerek, yeniden yapılandırılan süt parçacıklarından oluşan besindir ve doğal gıdalardan daha pahalıdır.
Biraz pahalıya mal olsa da tüketiciler, protein takviyelerini diyetlerini desteklemek amacıyla kullanıyorlar. İnsanlar protein tozunu, kullanmaya başladıklarında hemen sağlıklı olacaklarını düşünerek satın alıyorlar.


Kilo yapabilir!

Kilo vermeye çalışırken protein gereksinimini fındık, bir bardak süt, biraz yoğurt, iki haşlanmış yumurta, fıstık ezmesi ile kepekli ekmek gibi gıda seçenekleriyle karşılayabilirsiniz. Hem lezzetli hem de daha sağlıklıdır. Çiğneyerek yediğiniz de yemek yediğinizin farkında olursunuz.
İçerek kalori almak yiyerek almaktan daha kolaydır. İçeceklerde sindirim sürecini yavaşlatacak herhangi bir lif bulunmaz, vücut daha fazla kalori emilimini sağlar, kilo almaya neden olur.

Reklam
Reklam

Ne zaman kullanmalı?

Protein tozunun spordan hemen sonra içilmesinin sebebi 30 dakika aralığından faydalanmaktır. Spordan sonra vücudunu kaslarınız yorgundur ve acil onarılmaya ihtiyaç duyarlar. Takviye içecek parçaladığınız kaslarınızın onarılmasını sağlar. Günün herhangi bir saatinde gelişi güzel takviye alımı yanlıştır. Yoğun çalışma sonrasında içmelisiniz. Eğer kilo vermeye uğraşıyorsanız destek amaçlı protein tozunu diyet programına ekleyebilirsiniz.


Kullanım dozu nasıl olmalıdır?

Protein tozu, vücut ağırlığı başına 1,2 gram kullanımı idealdir. Günlük ihtiyacınızdan fazlasını aldığınızda protein tozları zararlıdır. Çoğu insan alması gereken proteinin fazlasını doğal yollardan alır. Fazla protein, vücutta kemik erimesi ve kalsiyum kaybına neden olabilir. Protein kanın Ph değerlerini etkiler ve metabolizma kalsiyum ve sodyum dengelerini değiştirir.

Reklam
Reklam

Diyette hatalı protein tüketimi nedir?