Protestan kilisesi temsilcileri Bursa'yı gezdi

Almanya'nın Hessen eyaletinin çeşitli illerindeki 25 kişilik Protestan kilisesi temsilcisi Bursa'yı gezdi. Almanya'nın Hessen eyaleti...

Almanya'nın Hessen eyaletinin çeşitli illerindeki 25 kişilik Protestan kilisesi temsilcisi Bursa'yı gezdi. Almanya'nın Hessen eyaleti Güney Bölge Protestan Kilisesi Başpiskoposu ve Protestan Akademisi Müdürü Dr. Sigurk Ring, Türkiye'nin gelişimini yakından gördüklerini söyledi.
Kültürlerarası Diyalog Derneği'nin organizasyonu ile Türkiye'ye gelen 25 kişilik heyet, Eskişehir, Ankara, İstanbul ve Düzce'nin ardından Bursa'ya geldi. Kentin tarihi yerlerinin yanı sıra sinagogları gezen heyet, öğle yemeğinden Bursa Valisi Şahabettin Harput ile bir araya geldi.
Vali Harput, Bursa'nın Osmanlı'nın kurulduğu, Osmanlı'ya 130 yıl başkentlik yapan bir şehir olduğunu söyledi.
Bütün dinlerin Allah'ın indirdiği gerçeklerin bütünü olduğunu vurgulayan Harput, Türkiye'nin İspanya ile yürüttüğü "Medeniyetlerarası İttifak" projesine değindi.
Vali Harput, şöyle konuştu: "İspanya ile Türkiye'nin yürüttüğü medeniyetler ittifakı projesine destek olmak için 'İznik-Kurtuba Köprüsü' projesini başlattık. İznik Hristiyan inancında olanlar için kutsal bir yer. Aynı şekilde de İspanya'da bulunan Kurtuba da, Endülüs zamanında Müslümanların önemli merkezlerinden olmuş. Biz de bu proje ile iki yeri birbirine yakınlaştırmayı amaçlıyoruz."
Almanya'nın Hessen eyaleti Güney Bölge Protestan Kilisesi Başpiskoposu ve Protestan Akademisi Müdürü Dr. Sigurk Ring ise Türkiye'nin son yıllardaki gelişimini yakından görmenin mutluluğunu yaşadıklarını söyledi.
Vali Harput'un anlattıklarının yanı sıra gördükleri güzellikleri Protestan kilisesinin temsilcileri olarak ülkelerinde anlatacaklarını ifade eden Ring, "Buraya, iki ülkeyi birbirine daha yakınlaştırmak için geldik. Burada gördüklerimizi ve sizin anlattıklarınızı oraya giderek anlatmak bizin vazifemiz." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz