Protez bacağa kavuşan yaşlı çiftin sevinci

Zonguldak’ın Kozlu beldesinde yaşayan Hava Yıldızbaş(56) şeker hastalığı nedeniyle bacağının kesilmesiyle tekerlekli sandalyaye mahkum oldu....

Zonguldak’ın Kozlu beldesinde yaşayan Hava Yıldızbaş(56) şeker hastalığı nedeniyle bacağının kesilmesiyle tekerlekli sandalyaye mahkum oldu. Geçimini pazarcılık yaparak sağlayan Yıldızbaş'ın yetkililere protez bacak için yaptığı çağrı cevap buldu. Zonguldak Valiliği ve kentteki bir medikal firmanın desteğiyle yaşlı kadın protez bacağa kavuştu.

Hava ve Hasan(57) Yıldızbaş çiftinin geçtiğimiz aylarda gündeme gelen dramı, Zonguldak Valiliği ve kentteki bir medikal firmanın desteğiyle mutluluğa dönüştü. Şeker hastalığı nedeniyle 7 ay önce dizinden bacağının kesilmesiyle tekerlekli sandalyeye mahkum yaşamaya başlayan Hava Yıldızbaş’la pazarlarda tespih, boncuk ve çıra gibi eşyalar satarak geçimini sağlamaya çalışmasını basından öğrenen Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, ortopedi firmasıyla irtibata geçerek 5 bin lira değerindeki protez ayağı Avrupa’dan tedarik etti. 15 günde kullanıma hazır hale gelen protez taktırmak için tekerlekli sandalye ile medikal firmanın yolunu tutan Yıldızbaş çifti, büyük mutluluk yaşadı. Protez ayağa kavuşmasıyla yeniden doğmuş gibi olduklarını ifade eden Hava Yıldızbaş, "Bize yardımcı olanlardan Allah razı olsun. Onların sayesinde ayaklarıma kavuştum." dedi.

Reklam
Reklam

Aileye yardımcı olan Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, "Biz üzerimize düşen görevi yaptık. Sosyal devlet olmanın gereği budur. Bizim ulaşamadığımız yerlerde duyarlı vatandaşlarımızın veya basın kuruluşlarının gündeme getirmesiyle bizim mağdur vatandaşlarımıza sahip çıkmak gibi zorunluluğumuz var." dedi.

Zonguldak’ta 2004 yılından beri hizmet veren Hacettepe Ortopedi Medikal Sağlık Hizmetleri Şirket ortaklarından Protez - Ortez Sağlık Teknikeri Resül Demirbaş tarafından takılan protez bacak ile ayağa kalkmanın sevincini yaşayan Hava Yıldızbaş, önce koltuk değnekleri, daha sonra desteksiz olarak yürümeye başladı. Eğitim bandında adım atma egzersizleri yapan Yıldızbaş, artık desteksiz yürüyecek olmanın heyecanını yaşadı.

"DÜNYALAR BİZİM OLDU"

Aylardır hayalini kurduğu protez ayaklara kavuşmasını sağlayan herkese teşekkür eden Hava Yıldızbaş, "Çok mutluyum. Yaptırandan Allah razı olsun. Yürüyebileceğimden hiç umudum yoktu. Yeniden ayağıma kavuşmuş oldum. Bugünü gösteren Rabbim’e binlerce kez şükürler olsun. Bundan sonra da eşimle pazarlara yürüyerek gideceğim. Çünkü buna mecburum." dedi.

Reklam
Reklam

Eşini bir an olsun yalnız bırakmayan Hasan Yıldızbaş ise Vali Erol Ayyıldız ve medikal firmasına teşekkür ederek, "Onların yardımlarına müteşekkirim. Aslında bu güzel neticeye bir gazeteci vesile oldu. Ben eşimi tekerlekli sandalye ile pazara götürürken bizi gördü ve yardımcı olmak istediğini söyledi. Bizim halimizi haber yaptı. Vali bey de sağ olsun bize ulaştı ve medikal firmasıyla irtibat kurup bize dünyaları verdiler. Eşimin ayağa kalkabileceğinden hiç umudum yoktu. İnşallah bundan sonra ihtiyaçlarını kendisi görebilecektir." diye konuştu.

HASTA YÜRÜMEYE ADAPTE OLDU

Medikal yetkilisi Resül Demirbaş ise şu bilgiyi verdi: "Bize valilik makamından bir vatandaşın mağdur olduğu bilgisi geldi. Biz de Zonguldak’ta bu işi yaptığımız için elimizden geldiğince yardımcı olma sözü verdik. Zonguldak Karaelmas Üniversitesi Ortopedi Servisindeki doktorlar, protezin uygun olacağı kanaatine varınca biz de aileyi yormamak için evine kadar giderek ölçü aldık. İşin maddi tarafını tekrar valilik devreye girdi. Malzemenin bir kısmı devlet tarafından karşılanıyor, diğer kısmını ise aile cebinden ödemesi gerekiyordu. Vali beyin desteğiyle protezin ücreti devlet tarafından ödendi. Biz de malzememizi hastamıza taktık. Hastamız 6-7 ay hiç yürümemesine rağmen gayet iyi. Yürümeye çok adapte oldu. Onlar mutlu oldukları için biz de mutlu oluyoruz. Türkiye’de artık bu tür güel olayla sık yaşanıyor. Hava teyze inşallah pazarda herkese hizmet edebilecek. Biz de bundan sonra ona elimizden geldiğince yardımcı olacağız. Hasan amca da eşinin ayağa kalkması için çok uğraştı. Eşini aylarca sırtında taşıdı. Haklı olarak bugün çok sevinçliler."

Reklam
Reklam

"PROTEZ TAKILIRSA DÜNYANIN EN MUTLU İNSANI OLACAĞIZ" DEMİŞLERDİ

Şeker ve kalp damar hastalığı nedeniyle yıllar önce parmakları, sonra ayak bileğinden kesilen Hava Yıldızbaş’ın en son 7 ay önce dizinden bacağı kesilmiş, aile mağdur duruma düşmüştü. Zonguldak'ta Kozlu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü'nden emekli olan Hasan Yıldızbaş, tekerlekli sandalyeye mahkum kalan eşine tek başına bakmaya çalışıyordu. Yıldızbaş’ın, eşinin tedavisi için 30 bin lira civarında çektiği kredi nedeniyle pazarlarda Oyuncak, boncuk, tespih gibi süs eşyası ve çıra satarak geçimini sağlıyordu.

Yıldızbaş çift, "Medikalciler protezin 3 bin lirasını devletin, 2 bin lirasını bizim karşılamamız gerektiğini söylemişti. Ancak bizim paramız yok. Protez ayak takılırsa dünyanın en mutlu insan olacağız." demişti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz