Protokol krizlerine son

ANKARA (İHA) - Adalet ve Kalkınma Partisi'ne (AK Parti) mensup bakan ve milletvekili eşlerini 'protokol' heyecanı sardı. AK Parti'li bakan ve vekil eşleri, önümüzdeki günlerde protokol kurallarını öğrenecek. Eşlere verilecek 'protokol' derslerinde resmi ve resmi olmayan törenlerde genel davranış ve nezaket kuralları öğretilecek.

AK Parti, 'protokol krizleri'nin önüne geçmek amacıyla bakan ve milletvekili eşlerini eğitime tabi tutmaya karar verdi. Geçtiğimiz günlerde AK Parti Genel Merkezi'nde biraraya gelen bakan ve milletvekili eşleri, yerel seçim çalışmalarını ve önümüzdeki dönemde neler yapılabileceğini görüştü. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler'in eşi Mehtap Güler, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül'ün eşi Sevim Gönül, Devlet Bakanı Kürşat Tüzmen'in eşi Perihan Tüzmen'in de katıldığı toplantıda, yol haritası belirlendi. Bundan sonra her ay düzenli biraraya gelmeye karar veren bakan ve milletvekili eşleri, ana gündem maddesi olarak 'kişisel gelişim' derslerini aldılar. Buna göre, AK Parti'li eşler öncelikle 'protokol' dersleri alacak. Milletvekili eşlerine de 'protokol' konusunda ders verecek olan parti, resmi ve resmi olmayan protokollerde esasa uygun davranılmasını sağlayarak, yaşanabilecek sonuların önüne geçecek. Protokoldeki genel davranış ve nezaket kurallarının yanısıra, giyim-kuşam, hediye verme, erkek-kadın öncelikleri üzerine dersler verilecek.

Reklam
Reklam

AK Parti'li milletvekili eşlerinin alacağı kursta çok geniş çapta 'protokol' bilgileri yer alacak. Bu çerçevede, 'genel protokol esasları', 'protokolün önemi ve ilkeleri', 'taşıt protokolü', 'toplantı protokolü', 'açılış, temel atma, anma, kutlama törenleri', 'törenlerde oturma düzenleri', 'törenlerde konuşma usulleri', 'protokol yazıları ve resmi yazışma protokolü', 'yönetsel davranış kuralları', 'resmi ve sosyal ziyaret protokolü', 'davet ve ziyafet protokolü', 'kıyafet protokolü', 'sosyal davranış protokolü-hitap, selamlama, tokalaşma, tanıştırma, hediye ve çiçek sunumu, teşekkür biçimleri', 'taltif alma ve taltif etme', 'resepsiyon-kokteyl kuralları', 'bay ve bayan öncelikleri' konu başlıkları bulunacak. Protokole yabancı olan eşler böylece resmi ve resmi olmayan törenlerde nasıl davranacaklarını öğrenmiş olacak. AK Parti, daha önce de milletvekillerine ve Genel Merkez personeline 'Kişisel Gelişim ve Beden Dili' dersi verilmişti.