Protokolde Aldırmaz’a Yer Verilmemesi Meclis Üyelerini Rahatsız Etti

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yerleşkesine yapılacak 57. Alay Şehitleri Camisi'nin temel atma töreninde birkaç dakika geç...

Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) yerleşkesine yapılacak 57. Alay Şehitleri Camisi'nin temel atma töreninde birkaç dakika geç kalan Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’a protokolde oturanların yer vermemesi rahatsızlık uyandırdı.
Konuyu Büyükşehir Belediye Meclis Toplantısı’na taşıyan CHP Meclis Üyesi Bekir Sıtkı Özer, Aldırmaz’a yapılan davranışa tepki gösterdi. Konuyla ilgili basına yansıyan haberlerin kendisini ciddi üzdüğünü belirten Özer, “Zihni Aldırmaz’ı seversiniz, sevmezsiniz; o benim sorunum değil. Bende atışıyor, çarpıyorum; yüzüne söylenmesi gereken bazı şeyleri ifade ediyorum. Kimi zaman da ölçümüz kaçıyor. Ancak şu tablo bizleri yaralamıştır.”dedi. Aldırmaz’ın 19 meclis üyesinin oyu ile de olsa kentin belediye başkan vekili olduğunu ifade eden Özer, “Bu durumu yaşatamazlar, yaşatma hakkına sahip değiller. Oradaki rektörü de kınıyorum. Çünkü o ev sahibidir, gerekli nezaketi göstermek zorunda olduğuna inanıyorum.” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

DEVLETİN PROTOKOLÜNE DİKKAT EDİLMESİ GEREKİR

Belediye Başkan Vekil Zihni Aldırmaz ise Vali Hüseyin Avni Coş’un da katıldığı bir önceki programdan üniversitedeki caminin temel atma merasimine hareket ettiklerini kaydetti. Vali Coş’tan iki üç dakika sonra tören alanına ulaştığını ifade eden Aldırmaz, caminin hafriyat ve saha düzenlemesinin Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını vurguladı. Aldırmaz, şöyle devam etti: “Ben alana girdiğimde İstiklal Marşı’nın okunmasına başladı. İstiklal Marşı’na saygısızlık yapamazdım. Geçtim bir arka sıraya; İstiklal Marşı bittikten sonra da orayı terk ettim. Ben koltukların insanlara bir şey vermediğini bilen biriyim. Görevli kişilerin de devletin protokolüne dikkat etmeleri gerektiğini düşünüyorum. Bu hatta zaman zaman yapılıyor. Bu şahsımı değil, kurumu ilgilendiren bir konu.” Daha sonra görüşülen gündem maddeleri, ilgili komisyonlara havale edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz