PSAKD Tarsus Şube Başkanı Güvendir:"Sürgü'de Yaşanan Katliam Girişimi, Aleviler'e Saldırıdır"

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir, Malatya'da yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Pir Sultan Abdal Kültür Derneği (PSAKD) Tarsus Şube Başkanı Hasan Güvendir, Malatya'da yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Hasan Güvendir, derneğin bulunduğu Abacı işhanı önünde aralarında CHP, İHD, BDP yöneticilerinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunun da destek verdiği basın açıklamasında, "AK Parti Hükümeti 'Madımak katillerine zaman aşımı' vermek ve 'Madımak anmasını yasaklama' icraatlarından sonra 1925 Tekke ve Zaviyeler Kanunundan sonra bir kere daha fiilen Alevîlik inancını yasaklamıştır" dedi.

Reklam
Reklam

Yargıtay'ın 'Çankaya Cemevi Yaptırma Derneği' hakkında verdiği kararın yargının da ret, inkar, yasaklama ve katliama davetiye çıkarma sürecine dahil olduğunu öne süren Güvendir, "Sürgü'de yaşanan katliam girişimi devlet yetkililerinin ve AKP Hükümetinin verdiği dolaylı ve direk talimatının bir sonucudur. Bu talimatın gereğini yapan 'Mülki erkan' Sürgü'deki katliam girişimi karşısında sessiz kalmıştır. Sürgü'ye en yakın durumda olan Malatya ve Adıyaman şubemiz ve şube başkanlarımız saldırı hakkında bilgi aldıktan andan itibaren Sürgü'ye gidip saldırıya uğrayan ailelerin yanında olmuşlardır. Ve halen ailelerle birlikte saldırıya uğrayan evdedirler. Saldırıya uğrayan aileler Sürgü'den hiçbir yere gitmeyecektir. Canlarımıza her anlamda ve her ortamda sahip çıkacağız" şeklinde konuşmasını tamamladı.

Muhabir: Selahattin Özbozkurt

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: