PSG – Chelsea maçı özeti ve önemli anları

Grup maçlarından sonra haftalardır ara verilen Şampiyonlar Ligi’nde futbol heyecanı yeniden başladı. Çekişmeli geçen PSG – Chelsea maçında konuk ekip Chelsea sahadan mutlu ayrıldı.

Avrupa futbolunun en iyi ve en formda takımlarının boy gösterdiği Şampiyonlar Ligi’nde 2. tur maçları dün akşam oynanacak iki karşılaşmayla başladı. Paris Saint Germain (PSG) ve Chelsea, Parc des Princes Stadı'nda karşı karşıya geldi. FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği PSG-Chelsea maçı oldukça çekişmeli geçti. İngiliz ekibi Chelsea’nin ilk yarıda Ivanovic ile bulduğu gole ev sahibi PSG ikinci yarıda Cavani ile cevap verdi. İlerleyen dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1 sona erdi. Böylelikle Mourinho'nun çalıştırdığı Chelsea, İngiltere'de oynanacak rövanş maçı için gollü beraberlikle avantaj sağladı.

Reklam
Reklam

PSG 1-1 CHELSEA

STAT: Parc des Princes

HAKEM: Cüneyt Çakır

PSG: Sirigu, Thiago Silva, Marquinhos, Adnrade, van der Wiel, David Luiz, Matuidi, Verratti, Cavani,

CHELSEA: Courtois, Ivanovic, Cahill, Terry, Azpilicueta, Fabregas, Ramires, Hazard, Matic, Willian, Diego Costa

SARI KARTLAR: van der Wiel, Verratti (PSG), Ivanov,c, Fabregas (Chelsea)

GOLLER: Dk. 36 Ivanovic (Chelsea), Dk.54 Cavani (PSG)

Fransa'nın başkenti Paris'teki Parc des Princes Stadı'nda oynanacak karşılaşmayı FIFA kokartlı Türk hakem Cüneyt Çakır yönetti. Çakır'ın yardımcılıklarını Bahattin Duran ve Tarık Ongun yaptı. Mustafa Emre Eyisoy'un dördüncü hakem olduğu müsabakada ilave yardımcı hakem olarak Hüseyin Göçek ve Barış Şimşek görev aldı.

Cüneyt Çakır’a yapılan hareket çok konuşuldu

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. turunda Cüneyt Çakır'ın yönettiği PSG – Chelsea maçında ilginç bir olay yaşandı.

İlk yarıda PSG’nin kazandığı bir frikik atışında Zlatan Ibrahimovic ile birlikte topun başına geçen David Luiz’in hakem Cüneyt Çakır’a yaptığı hareket sosyal medyada gecenin en çok konuşulan konuların başında geldi. David Luiz, hakem Cüneyt Çakır'ın topun yerini belirlemek için sıktığı köpüğü yerden aldı ve yaklaşık 30 santimetre sola getirerek topun kaleye olan açısını değiştirdi.

Reklam
Reklam

Chelsea taraftarından ırkçılık

Dün gece oynanan PSG-Chelsea Şampiyonlar Ligi maçı öncesi Paris metrosunda Chelsea taraftarlarının karıştığı büyük bir skandal yaşandı.

Maçın oynanacağı Parc des Princes stadyumuna metro ile giden Chelseali taraftarların yaptığı ırkçı Avrupa futbol gündemine oturdu. Chelsea’li taraftarlar, metroya binmek isteyen Afrika kökenli bir yolcuyu vagona almadı.. Ardından "Biz ırkçıyız, evet biz ırkçıyız. Bizim sevdiğimiz yol bu" tezahüratları yapan Chelseali taraftarlar aynı şekilde metroya binmek isteyen Afrika kökenli bir kadın yolcuyu da metroya almadılar.

İngiliz medyasının videoyu yayınlamasının ardından hemen bir açıklama yapan Chelsea Kulübü olay hakkında "İğrenç" açıklaması yaparken bu davranışı yapan taraftarların en ağır şekilde cezalandırılacağı belirtildi. UEFA'nın da en hassas konu olarak gördüğü ırkçı davranışlar için Chelsea hakkında disiplin soruşturması açabileceği belirtildi.