Psikiyatri Hastalarından El Sanatları Sergisi

 Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri hastalarının hazırladığı ebru, kara kalem, yağlı boya ve takı tasarım çalışmaları sergilendi.

Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi psikiyatri hastalarının hazırladığı ebru, kara kalem, yağlı boya ve takı tasarım çalışmaları sergilendi. Selçuklu Halk Eğitim Merkezi ile Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Kliniği tarafından ortaklaşa açılan kurslarda üretilen ebru, kara kalem, yağlı boya ve takı tasarım çalışmalarından oluşan sergi, M1 Tepe Alışveriş Merkezi'nde açıldı. Konya Eğitim ve Araştırma Hastanesi Beyhekim Psikiyatri Kliniği Eğitim Sorumlusu Doç. Dr. İbrahim Eren, açılışta, psikiyatri hastalarının yaşadıkları duyguları, düşünceleri, hastalığın belirli evrelerinde, özellikle de iyileşme dönemlerinde sanatsal etkinliklerle daha iyi ifade edebildiğini söyledi. Sanatsal çalışmaların, hastaların duygu ve düşüncelerini ortaya çıkarmak, bunları daha olumlu yöne kanalize etmek, özgürlüklerini artırmak, becerilerini göstermek açısından önem taşıdığını ifade eden Eren, "Sanatla terapi, kendimizi ifade etmemizi, geliştirmemizi ve sorunlarla başa çıkabilmemizi sağlayan bir terapi tarzıdır. Kısacası sanat terapisi, sözün bittiği, yetersiz kaldığı yerde başlar. İnsanları iyileştirir, onarır, dönüştürür. Ruh sağlığı hastalıkları tedavisinde, hastaların üretici olarak çalışmaları, tedavi süreçlerini çok hızlandırmakta ve toplumsal uyumlarını artırmaktadır" diye konuştu. Selçuklu Halk Eğitim Merkezi Müdürü Latif Kaya ise açtıkları kurslarda bir yandan engelli bireylerin meslek sahibi olmasını sağlarken, bir yandan da onların topluma kazandırılması adına çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Protokol üyelerince kurdele kesilerek açılışı yapılan sergi, 25 Mayıs Pazar gününe kadar gezilebilecek.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: