Psikoaktif madde "m-CPP" uyuşturucu kapsamında

ANKARA (A.A) - "Meta-chlorophenylpiperazin" (m-CPP) isimli psikoaktif madde, 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun
kapsamına alındı.

Bakanlar Kurulunun, konuya ilişkin kararı, Resmi Gazete'de yayımlandı. Kararda, Sağlık Bakanlığı'nın ilgili yazısı üzerine, Bakanlar Kurulu'nca, m-CPP isimli maddenin Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkında Kanun hükümlerine tabi tutulmasının kararlaştırıldığı belirtildi. Avrupa Uyuşturucu ve Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi (EMCDDA) tarafından izlemeye alınan psikoaktif madde m-CPP içeren haplar, "ecstasy"e benzer şekilde tasarlanıyor ve "ecstasy" gibi pazarlanıyor. En çok hap şeklinde bulunan m-CPP etken maddesi, neredeyse tüm üye devletlerde kanun uygulayıcı kurumlar tarafından özellikle eğlence merkezlerinde ele geçiriliyor.

Reklam
Reklam

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Dairesi, Türkiye Uyuşturucu Bağımlılığı İzleme Merkezi de, m-CPP maddesinin, 2313 sayılı Uyuşturucu Maddelerin Murakabesi Hakkındaki Kanun kapsamına alınmasını istemişti.