'psikoloji Sohbetleri' Başlıyor

- İSTANBUL Kültür Üniversitesi (İKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, “Kişilik Bozukluğu” ile ilgili seminer düzenliyor. İKÜ Psikoloji Bölümü’nün, gerek ruh

- İSTANBUL Kültür Üniversitesi (İKÜ) Fen-Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, “Kişilik Bozukluğu” ile ilgili seminer düzenliyor. İKÜ Psikoloji Bölümü’nün, gerek ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların mesleki gelişimi, gerekse psikoloji öğrencilerinin bilgi düzeylerini arttırmaları amacıyla yapılacak “Psikoloji Sohbetleri”, dört ayrı oturumda geçekleşecek. Kasım, Aralık, Şubat ve Mart aylarında düzenlenmesi planlanan oturumlarda “Kişilik Bozuklukları”, “Vaka Örnekleriyle Oyun Terapisi”, “Ebeveynliğin Babalık Boyutu” ile “Nöropsikoloji ve Sanat” gibi başlıklar konuşulacak. 9 Kasım Çarşamba günü saat 15.00’da İKÜ Ataköy Yerleşkesi, Prof. Dr. Önder Öztunalı Konferans Salonu’nda gerçekleşecek ilk oturumda Uzman Psikolog Fatih Sönmez, “Kişilik Bozukluğunu” masaya yatıracak.

Reklam
Reklam

"Kişilik Bozukluğu, ergenlik ya da genç yetişkinlik döneminde başlıyor"

Anksiyete bozuklukları, yeme bozuklukları, duygudurum bozukluğu, alkol/madde kötüye kullanımı ya da Bağımlılığı gibi birçok bozukluk ile yüksek oranda eş tanıya sahip “kişilik bozukluğu” olgusuna ait tanımlayıcı bilgilerin, ruh sağlığı uzmanları için oldukça önem arz ettiğini belirten İKÜ Psikoloji Bölüm Başkanı Doç. Dr. Zeynep Oktuğ, Kişilik Bozukluğu’nun kişinin mensubu olduğu kültürün beklentilerinden sapmalar gösteren, ergenlik ya da genç yetişkinlik döneminde başlayan bir süreç olarak karşımıza çıktığının altını çizdi. Kişilik bozukluğu gösteren kişilerde düşünce, duygulanım, kişilerarası ilişkiler ve dürtü kontrolü gibi temel alanlarda sorunlar görüldüğünü de kaydeden Doç. Dr. Oktuğ, bu alandaki bozulmaların aile içi ilişkilerde, sosyal uyumda ve mesleki alanda ciddi sorunlara yol açmakta olduğunu belirtti, toplumda görülme sıklığının artış seyrinde olduğunu vurguladı.

Türkiye’de böylesi önemli bir konuda teorik bilgi ile bunların mesleki uygulamalarına ilişkin eğitim, konferans ya da seminerlerin sayısının oldukça sınırlı düzeyde olduğunu dile getiren Oktuğ, sözlerini şöyle noktaladı: “Klinik Psikoloji alanındaki son dönem çalışmalar, kişilik bozukluklarının kökeni, gelişim seyri ve tedavisine ilişkin yaklaşımlar hakkında oldukça fazla mesafe kat edilmesini sağlamıştır. Ancak ülkemizde bu konudaki akademik çalışmaların sayısı oldukça sınırlı düzeydedir. Gerek ruh sağlığı alanında çalışan uzmanların mesleki gelişimi, gerekse psikoloji öğrencilerinin bilgi düzeylerini arttırmaları amacıyla Psikoloji Sohbetleri’nin ilk oturumunda Kişilik Bozuklukları konusunu ele alacağız."

Reklam
Reklam

(FOTOĞRAF)

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: