Psikolojik Danışman Mine Çelik’ten Babalara Uyarı

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Mine Çelik,...

Gaziosmanpaşa Belediyesi Aile Danışma Merkezi tarafından düzenlenen seminere konuşmacı olarak katılan Psikolojik Danışman Mine Çelik, ‘Baba ve Çocuk İlişkisi’ hakkında vatandaşlara tavsiyelerde bulundu.

Gaziosmanpaşa Belediyesi Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen seminere katılan Psikolojik Danışman Mine Çelik, baba ya da anne olmanın öğrenilmiş bir davranış olduğunu belirtirken, “Hiç kuşkusuz herkesin hayatının her döneminde baba figürü çok anlamlı bir noktaya denk gelir. Çünkü her çocuk için baba, güvenle eş değerdedir. Özellikle kız çocukları için babaları

Reklam
Reklam

birer kahramandır. Cinsiyet ayırt etmeksizin her çocuğun üzerinde babanın sosyal, fiziksel ve duygusal etkileri vardır. Sağlıklı bir cinsel kimlik oluşturabilmek, etkili iletişim kurabilmek, kendini doğru ve etkili ifade edebilmek, içgüdülerini kontrol edebilmek ve sosyal adaptasyonda başarıyı yakalayabilmek, kısacası bireyselleşebilmek çocuğun baba ile olan ilişkisiyle doğru orantılıdır” dedi.

Aile içerisinde babanın çok büyük bir rol oynadığını dile getiren Psikolojik Danışman Mine Çelik sözlerini şöyle sürdürdü:

“Baba ile ilişkilerinde sorunlar yaşayan, babanın yokluğu ya da kaybında, çocuklar ya çekingen ya da saldırgan davranışlar gösterirler. Çekingen bir çocuk sosyal açıdan gelişemez, içine kapanıktır. Bu yönde gelişemediği için ilişkilerinde ürkek ve mesafelidir çünkü çoğu zaman korkuları ve güven eksikliği vardır. Aile içinde belli bir otorite kurulamamışsa da saldırganlık ve davranış problemleri görülür. Otoritenin olmadığı ortamlarda çocuklar davranışlarını kontrol altında tutamaz. Yaşamlarındaki bu boşluk ve ne yapacağını bilememe hissi ile çocuklar daha çok yalana yönelebilir, dikkatleri dağılır ve çoğu zaman akademik açıdan başarısızda olabilirler. Özellikle annenin de olumsuz tutumları varsa, bu davranışlarda artış görülür’’ diye konuştu.

Reklam
Reklam

Çocuklara arkadaş gibi değil de baba gibi yaklaşılması gerektiğini de belirten Psikolojik Danışman Mine Çelik, ideal bir baba-çocuk ilişkisinin ve babanın olmadığı zamanlarda anne-çocuk ilişkisinin püf noktalarını da katılımcılarla paylaştı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz