PSV, Kluivert ve Reiziger'e kapıyı gösterdi

Hollanda Birinci Futbol Ligi'nde sezonu şampiyon olarak tamamlayan PSV Eindhoven, tecrübeli futbolcuları Patrick Kluivert ve Michael Reiziger'e kapıyı gösterdi.

PSV Eindhoven Kulübü'nden yapılan açıklamada, Hollanda Milli Takımı'nın yıllarca başarıyla formasını giyen tecrübeli golcü Patrick Kluivert'ın sözleşmesinin yenilenmeyeceği duyuruldu. Geçtiğimiz yıl PSV Eindhoven'la bir yıllık sözleşme imzalayan ve bu sezon iki yıl daha takımda kalmak istediğini açıklayan Kluivert'ın bu önerisi kulüp tarafından kabul edilmedi.

Reklam
Reklam

30 yaşındaki Kluivert, Hollanda Milli Takımı'nın 79 kez formasını giymiş ve 40 gole imzasını atarak milli takımın en golcü ismi olmuştu. Kluivert, Ajax, AC Milan, FC Barcelona, Newcastle United ve Valencia gibi takımların da formasını giymişti.

Bu arada, yaklaşık 10 gün önce Hollanda Ligi'nde 20. şampiyonluğunu ilan eden PSV, Kluivert gibi bir başka tecrübeli yıldızı savunma oyuncusu Michael Reiziger'le de yollarını ayırma kararı aldı. Kulüp, 34 yaşındaki Reiziger'den de kendisine kulüp bulmasını istedi. İki sezon önce İngiliz ekibi Middlesbrough'dan transfer edilen Reiziger, Ajax, AC Milan ve Barcelona formaları giymişti.