PTT 1. Lig'e Tutunma Mücadelesi

İZMİR (A.A) - Ankaragücü ve Kartalspor'un lige veda ettiği PTT 1. Lig'de pazar günü oynanacak Göztepe-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı ligden

İZMİR (A.A) - Ankaragücü ve Kartalspor'un lige veda ettiği PTT 1. Lig'de pazar günü oynanacak Göztepe-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçı ligden düşecek son ekibi belli edecek.

Çaykur Rizespor ve Kayseri Erciyesspor'un doğrudan Süper Lig'e yükselmeyi başardığı PTT 1. Lig'de, Bucaspor'un dışında play-off'a kalacak son 3 ekip de son haftada belirlenecek.

Ankaragücü ve Kartalspor'un veda ettiği ligden düşecek 3. ekip ise 12 Mayıs Pazar günü saat 18.00'de Atatürk Stadı'nda oynanacak Göztepe-TKİ Tavşanlı Linyitspor maçının ardından belli olacak.

Reklam
Reklam

Göztepe'nin 1 puan alması halinde ligde kalacağı müsabakada, TKİ Tavşanlı Linyitspor'un lige tutunması için mutlaka 3 puan kazanması gerekiyor.

Atatürk Stadı'nda oynanacak karşılaşma için bilet fiyatlarının kapalı 10, açık tribün 1 lira olarak belirlendiği, Mersinli kale arkası tribününün misafir seyircilere ayrıldığı bildirildi.

-İki takım arasında 8. karşılaşma-

Profesyonel liglerde 1. Lig ve 3. Lig'de bugüne kadar 7 kez karşılaşan iki ekipten Göztepe'nin 4 galibiyeti bulunurken, TKİ Tavşanlı Linyitspor sadece 1 galibiyet aldı.

Diğer 2 karşılaşmanın berabere bittiği mücadelelerde Göztepe 6 gol atarken, TKİ Tavşanlı Linyitspor 2 gol kaydetti.

İzmir'de oynanan 3 karşılaşmada Göztepe 2 galibiyet alırken, 1 müsabaka berabere bitti. Sarı-kırmızılı ekibin 4 gol attığı karşılaşmada TKİ Tavşanlı Linyitspor gol sevinci yaşayamadı.

Rakibine karşı liglerde oynadığı son 5 maçı kazanan ve gol yemeyen Göztepe, ligin ilk devresinde deplasmanda rakibini 1-0 mağlup etti.

-Göztepe'nin iç saha maçları-

Ligde 33 haftalık süreçte evinde oynadığı 16 müsabakada 6 galibiyet, 6 beraberlik ve 4 mağlubiyet alan Göztepe, evinde oynadığı son 6 maçı kaybetmedi. Boluspor'a 2-1 mağlup olduktan sonra İzmir'de 6 karşılaşmaya çıkan Göztepe bu maçlarda 3 galibiyet ve 3 beraberlik aldı.

Reklam
Reklam

-TKİ Tavşanlı Linyitspor'un dış saha performansı-

PTT 1. Lig'de şimdiye kadar deplasmanda oynadığı 16 maçta 2 galibiyet 5 beraberlik ve 9 yenilgi alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, topladığı 11 puanla dış sahada en başarısız 2. ekip konumunda bulunuyor.

Son deplasman galibiyetini Denizlispor karşısında 1-0'lık sonuçla alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, daha sonra dış sahada oynadığı 6 maçta 2 beraberlik ve 4 yenilgi aldı.

Muhabir: Ali Korkmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: