Ptt Çalışanları Özelleşmeye Karşı

PTT'nin özelleştirilmesini istemediklerini belirten KESK Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, "Devlet, taşeron olacak. Bu kabul...

PTT'nin özelleştirilmesini istemediklerini belirten KESK Haber-Sen Genel Başkanı Ufuk Beytekin, "Devlet, taşeron olacak. Bu kabul edilemez" dedi.

KESK Haber-Sen Bursa Şubesi Genel Başkan Ufuk Beytekin, üyelere PTT'nin özelleştirme süreci hakkında bilgi verdi. PTT'nin özelleştirilmesinin 5 Mart itibariyle TBMM gündemine geldiğini belirten Beytekin, yasa tasarısı ile PTT'de çalışan devlet memurlarının tüm güvencelerinin ellerinden alınacağını söyledi. Devlet memurlarının hiçbir kanuna dayanak olmadan çalıştırılmak istendiğini belirten Beytekin, "Devlet, taşeron olacak. İstediği zaman bizi işten çıkartacak, istediği zaman alacak, istediği zaman para verecek, istediği kadar çalıştırıp izin kullandıracak. Bu kabul edilemez. KESK Haber- Sen olarak bunu asla kabul etmiyoruz. Zaten özelleştirmelerin yıllardır ihanet olduğunu söylemiştik. Telekom süreci bunu ispatladı. PTT'de kar eden bir kuruluş. Nerdeyse yarım katrilyon karı var. Buna rağmen bu gün PTT de özelleştiriliyor ise, bu açık ve seçik olarak şunun ispatıdır. PTT'nin ilk olarak anonim şirket haline getirilir" dedi.

Reklam
Reklam

Ufuk Beytekin, 2015 şirketin tamamen özelleştirileceğini vurguladı. PTT'nin tüm altyapı ve araç yatırımlarının tamamlandığını hatırlatan Beytekin, yetersiz personel çalıştırılarak da özelleştirmenin yolunun psikolojik olarak açıldığını dile getirdi. Baytekin, "Bunun ardından kargo şirketlerinin de yasalarını değiştiriyorlar. Evrensel posta yükümlüsü PTT olacak, herkes PTT veya bağlı bulunduğu üst kuruldan yetki alarak taşıma işlerini yapabilecek. PTT böyle bir kartelin başında olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: