PTT Şubelerine "organ Bağışı" Standı

Adıyaman PTT Şubesi'nde "Organ Bağışı Bilgilendirme Standı" açıldı.

Adıyaman PTT Şubesi'nde "Organ Bağışı Bilgilendirme Standı" açıldı.

İl Sağlık Müdürü Mehmet Emin Taş, PTT Merkez Şubesi'ndeki stant açılışında yaptığı konuşmada, organ bağışı konusunda duyarlılığı artırmak amacıyla Sağlık Bakanlığı ve PTT Genel Müdürlüğü arasında protokol imzalandığını anımsattı. Taş, söz konusu uygulama kapsamında Türkiye genelinde PTT şubelerinde her ayın ilk cuma günü kurulacak "Organ Bağışı Bilgilendirme Standı"nda vatandaşların organ bağışı konusunda bilgilendirileceğini dile getirdi.

Reklam
Reklam

İnsan sağlığı için organ ve doku bağışının çok önemli olduğunu aktaran Taş, şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı organ ve doku bağışına büyük önem veriyor. Yapılan çalışmalarla Türkiye'de son yıllarda organ bağışının ciddi rakamlara ulaştı. Bizde imzalanan protokol gereği Adıyaman PTT Merkez Şubesi'nde organ ve doku bağışı tanıtım standı açtık. Her ayın ilk haftasında, işlem yoğunluğunun fazla olduğu şubelerde konuyla ilgili bilgi verilecek."

Adıyaman PTT Başmüdürü Mehmet Dolaş ise PTT merkezlerine insanların yoğun alarak geldiğini belirterek, açılan stantlarla vatandaşların organ ve doku bağışı konusunda bilgilendirileceğini ifade etti. Adıyaman Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi Genel Sekreter Yardımcısı Süleyman Kılınç da, binlerce insanın organ bağışı beklediğine dikkati çekti.

Konuşmaların ardından standın açılışı gerçekleştirildi.

Muhabir: Mehmet Fatih Aslan / Hakan Furkan / Ahmet Caner Baysal

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz