PTT Teşkilatının Kuruluşunun 172. Yılı

Bartın'da, PTT'nin kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

Bartın'da, PTT'nin kuruluşunun 172. yılı dolayısıyla tören düzenlendi.

PTT Başmüdürü Ufuk Evirgen, Cumhuriyet Meydanı'ndaki törende yaptığı konuşmada, ilk posta teşkilatının Tanzimat Fermanı ile yaşanan gelişmelerin sonucu olarak Osmanlı Devleti'nin tüm halkının ve yabancıların posta ihtiyaçlarına cevap vermek amacıyla 23 Ekim 1840'da kurulduğunu anımsattı.

Kurumun 2000'den sonra tam bir değişime girdiğini anlatan Evirgen, şunları kaydetti:

"PTT'de gün geçtikçe hizmetler artmaya başladı. Kurumumuz, kargo, parasal posta, fatura tahsilatı, GSM tahsilatı, havale, telefon, elektrik, su borcu tahsilatı ve otomatik ödeme gibi işlemlerin kolaylıkla ödenebildiği aktif bir kurum haline geldi. Kuruluş amacına uygun olarak her alanda kalite, güler yüzlü bir PTT imajı benimsenerek 'Halka hizmet, hakka hizmettir' inancıyla çalışanlarımız devam ederken, personelimizin eğitiminde önem verildi. Kurulduğumuz günden bu güne kadar vatandaşlarımızın destek, temenni ve tavsiyeleriyle PTT'nin bugünlere gelişindeki katkıları büyüktür."

Reklam
Reklam

Tören, kurum personelinin Atatürk Anıtı önünde hatıra fotoğrafı çektirmesiyle sona erdi.

Bu arada, PTT Merkez Müdürlüğü'nde iş ve işlemler için 172. sıra numarasını alan Engin Sezer Ozan adlı vatandaşa kurumun kuruluş yıl dönümü nedeniyle çeşitli hediyeler takdim edildi.

Muhabir: Selim Bostancı

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz