PTT'yi soyan silahlı 3 kişi tutuklandı

BURSA (İHA) - Bursa'nın merkez Yıldırım İlçesi'nde, bir PTT şubesinde görevli mutemetin ellerini ve ayaklarını koli bandıyla etkisiz hale getirdikten sonra silah zoruyla 11 bin 400 YTL'yi gasp ettiği öne sürülen 5 şahıstan 3'ü, çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Gasp Bürosu'ndan yapılan açıklamaya göre, 1 ay önce Duaçınarı Orta Sokak'ta faaliyet gösteren PTT şubesine silahla gelip, 2 çocuk babası mutemet Aytekin Yahşi'yi (43) silahla darp ettikten sonra 11 bin 400 YTL'yi gasp ettiği öne sürülen 5 kişi yakalandı.

Reklam
Reklam

Yakalanan zanlılardan Mehmet Ç, Hakan Z. ve Ömer D.'nin emniyette yapılan sorgulamalarında suçu kabul ettikleri ve olaydan bir gün önce telefon etme bahanesiyle PTT şubesine gelip keşif yaptıkları öğrenildi. Sorgulamalarının ardından adliyeye sevk edilen 5 şahıstan, cinayet suçundan infazı bulunan Mehmet Ç. ile Ömer D. ve Hakan Z. "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, silahlı soygun ve nitelikli yağma" suçlarından çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, olaya adı karışan A.F. ve T.D. isimli şahıslar ise serbest bırakıldı.