Puding yediler zehirlendiler

BURSA (İHA) - Bursa'da, yedikleri pudingten zehirlenen 10 öğrenci hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Vakıf İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. Bir öğrencinin Yerli Malı Haftası dolayısıyla evden getirdiği pudingden yiyen öğrencilerin mideleri bulanıp, kusmaya başladığı belirtildi.

Zehirlendikleri anlaşılan Nazlı Nur, Merve Taşkın, Aslıhan İbak, Gamze Abanoz, Sedanur Aslan, Ayşegül Güner, Elif Cebeci, Şüheda Günar, İnci Şen ve Esra Kahraman adlı öğrenciler, öğretmenler tarafından önce Vakıf Sağlık Ocağı'na, daha sonra Şevket Yılmaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Reklam
Reklam

Öğrencilerin durumlarının iyi olduğu ve taburcu edildikleri öğrenildi.

ADANA'DA DA ZEHİRLENME

Adana'da da 'Yerli Malı Haftası' kutlamaları nedeniyle evlerinden getirdikleri gıdaları tüketen 5 öğrenci rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre olay, Kazım Başer Mahallesi, Ticaret Borsası İlköğretim Okulu'nda meydana geldi. 'Yerli Malı Haftası' nedeniyle evlerinden getirdikleri pasta, börek, poğaça ve kek gibi gıdaları tüketen 4. sınıf öğrencisi oldukları belirtilen 5 öğrenci rahatsızlandı.

Sınıf Öğretmeni Dündar Yalçın tarafından Adana Numune Hastanesi'ne kaldırılan Melike Ceylan, Fatma Tekin, Ayşenur Tekin, Melike Özbolat ve Mine Can adlı öğrenciler tedavi altına alındı.

Bozuk gıda tükettikleri için zehirlendikleri belirtilen öğrenciler, ayakta tedavi edildi. Öğrenciler, okulda yerli malı haftası kutlamaları nedeniyle evden getirdikleri yiyeceklerden yedikten sonra rahatsızlandıklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturmanın devam ettiği bildirildi.