Puerta'ya doping şoku

Uluslararası Tenis Federasyonları (ITF) tarafından yapılan bir açıklamayla Arjantinli tenisçi Mariano Puerta'nın bu yıl yapılan Fransa Açık Turnuvası'ndan sonra uygulanan doping testinden geçemediği ve doping içeren madde kullandığının kesinleştiği bildirildi.

Bu yıl yapılan Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda sürpriz bir şekilde finale çıkan ve final maçında İspanyol Raphael Nadal'a yenilerek 2. olan Arjantinli Mariano Puerta'nın yasaklı madde kullandığının bağımsız mahkemelerce kanıtlandığı belirtildi. ITF tarafından yapılan açıklamada, Arjantinli tenisçinin yaklaşık 8 yıllık bir ceza alabileceği ve kortlardan yasaklanabileceği ifade edildi. Fransa'da yayın yapan L'Equipe Gazetesi, Ekim ayında verdiği bir haberde Arjantinli tenisçinin doping yaptığını iddia etmiş ve ömür boyu kortlara çıkmasının yasaklanacağını iddia etmişti.

Reklam
Reklam

2003 yılında da doping yaptığı gerekçesiyle Profesyonel Tenis Federasyonu tarafından 9 ay ceza alan 27 yaşındaki Puerta dünya klasmanında 5 sırada bulunuyordu bulunuyordu. Son 5 yılda doping yaptığı tespit edilen 5. Arjantinli tenisçi olan Puetra'nın dışında daha önce de, Guillermo Canas, Martin Rodriguez, Guillermo Coria ve Juan İgnacio Chela doping nedeniyle ceza almıştı.