PÜİS Genel Başkanı Alkan: Yanan cezaevi aracında 10 numara yağ kullanılmış

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı Muhsin Alkan, Kayseri'de 5 mahkûmun yanarak ölmesine neden...

Petrol Ürünleri İşverenleri Sendikası (PÜİS) Genel Başkanı Muhsin Alkan, Kayseri'de 5 mahkûmun yanarak ölmesine neden olan cezaevi aracında 10 numara yağ kullanıldığını iddia etti.
Bölge Bayiler Toplantısı'na katılmak üzere Erzurum'a gelen PÜİS Genel Başkanı Muhsin Alkan, Palan Otel'de basın toplantısı düzenledi.
Alkan, 10 numara yağ kullanımı ve sektörel sorunlar hakkında bilgi verdi. PÜİS Genel Başkanı Alkan, 9 Haziran günü Kayseri'nin Pınarbaşı yakınlarında seyir halindeyken cezaevi aracında çıkan yangında 5 mahkûmun yanarak öldüğü olayda solventle inceltilmiş 10 numara yağ kullanıldığını savundu.
PÜİS Başkanı Alkan, son yıllarda 10 numara yağ kullanımıyla birlikte seyahat firmalarına ait otobüslerinin ve mahkûm taşıyan cezaevinin durduk yere yanmasının başka açıklaması olamayacağına dikkat çekerek, "Yolcuları yakıyor o gün hapis mapis neyse biliyorsunuz Kayseri Pınarbaşı'nda 5 tane adam yandı. Arkadaş bu yüzde bin 500, 10 numara yağdır. Giresun Görele'de 9 kişi yandı. Bu niye otobüsler şimdiye kadar yanmıyordu da şimdi durup dururken şimdi yanıyor. Solvent biliyorsunuz yanıcı madde 10 numara yağa katılıyor, solvent de bunu inceltiyor. İncelttiği zaman da hafif bir kaçakta araç alevleniyor. Bunun gibi nice olaylar var. Biz akaryakıtçıyız yani böyle birden bire parlayıp bir aracı böyle ateş topu haline getirmek bilmiyorum başka şekilde nasıl olur, anlamıyorum. Bunda (yanan cezaevi aracında) kesinlikle 10 numara yağ ve solvert türü yakıt emaresi var. Başka türlü araç durup dururken niye yansın. Bu akaryakıt dışı yakıtlardır ve bunun sebebi de budur yüzde bin beşyüz." dedi.

Reklam
Reklam

AKARYAKIT KAÇAKÇILIĞI EROİNDEN DAHA KAZANÇLI
Akaryakıt kaçakçılığının uyuşturucu madde kaçakçılığından daha karlı ve az cezai müeyyidesi olduğunu da belirten PÜİS Genel Başkanı Muhsin Alkan, gemilerle ülkeye sokulan kaçak akaryakıtın önüne geçilmesinin gerektiğini kaydetti. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nden kamyon veya otobüslerle yapılan akaryakıt kaçakçılığının çok küçük bir şey olduğunun altını çizen Alkan, "Bizim esassında en çok şikâyetçi olduğumuz konu gemilerle gelen kaçak yakıt. Şimdi eğer bir metanın üzerinde yüzde 65- 70 kadar vergi varsa ve bu kaçakçının cebinde kalıyorsa bu esrar eroin olayından daha karlı bir olay. Cezası da onlar kadar değil, az cezası. Biraz para cezası var." diye konuştu.
Alkan, akaryakıttan alınan ÖTV'nin düşürülmesi halinde kaçakçılığının önüne geçileceğini de savunarak, "Bu rant oldukça kaçağına teşebbüs ediliyor. Bunun önüne ancak vergi düşürmekle olur İran, Irak, Suriye gibi ucuz olur kimse bunun kaçakçılığını yapmaz." şeklinde konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz