Pülümür'de Alevi Kültür Dernekleri Şubesi Açıldı

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri Şubesi açıldı. 1999 yılında Pülümür Belediyesi tarafından açılan cemevi,...

Tunceli'nin Pülümür ilçesinde Alevi Kültür Dernekleri Şubesi açıldı. 1999 yılında Pülümür Belediyesi tarafından açılan cemevi, yapılan kongre sonucu oluşan yönetim kurulu tarafından Alevi Kültür Dernekleri Şubesi tarafından devralındı.

Alevi Kültür Derneği'nin yeni yönetimi, Pülümür'de CHP Tunceli Milletvekili Hüseyin Aygün, Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Sanatçı Metin Kahraman ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla aşure, yemek ve cem töreni ile ilk etkinliğini gerçekleştirdi. Cemevi'ni, 1999 yılında, belediye başkanı olduğu dönemde sivil toplum örgütleri ve halkın dayanışmasıyla yaptıklarını belirten Belediye Başkanı Mesut Coşkun, Cemevi'nin, Tunceli ve Erzincan yöresinde yapılan ilk cemevi olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Coşkun, 13 yıldır belediye olarak yürüttükleri cemevi faaliyetini kurulan Alevi Derneği'ne devrettiklerini kaydetti. Coşkun, eksiksiz ve sorunsuz yürüttükleri faaliyetleri derneğin de aynı şekilde yürüteceğine inandığını söyledi. Dernek Başkanı Nuri Derin ise belediyeden devraldıkları cemevinde ibadetleri organize edeceklerini, cenaze kaldırılması konusunda vatandaşlara yardımcı olacaklarını, açacakları kurslar ve verecekleri eğitimlere Alevilik'i öğreteceklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz