Pülümür'de Baraja Izin Çıkmadı

Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde yapılması planlanan baraj projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sonlandırıldı. Pülümür’de yapılması...

Tunceli'nin Pülümür Vadisi'nde yapılması planlanan baraj projesi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından sonlandırıldı.

Pülümür’de yapılması planlanan barajın durdurulmasına gerekçe olarak, barajın yapılması durumunda göçlerin yaşanacağı, tarım ve hayvancılık faaliyetlerinin kısıtlanacağı ve bunun sonucunda sosyal patlamaların yaşanabileceği görüşleri belirtildi.

Ekoloji ve ekonomik nedenlerin; insanların üzerinde olumsuz etki yapacağından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Pülümür Barajı ve HES Projesi ÇED sürecinin sonlandırılmasına karar verdiğini açıkladı. Karar, Tunceli’de sevinçle karşılandı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: