Pursaklar halkı Van için seferber oldu

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından büyük acı ve sıkıntının yaşandığı deprem bölgesine...

Van’da meydana gelen 7.2 büyüklüğündeki şiddetli depremin ardından büyük acı ve sıkıntının yaşandığı deprem bölgesine Ankara'nın Pursaklar ilçesinden de yardım paketleri gönderilmeye başlandı.
Van’daki yıkıcı depremin ardından büyük bir dayanışma örneği sergileyen Türkiye, bölgede yaşanan acıya duyarsız kalmadı. Yardım ve dayanışma ruhunun yaşandığı yerlerden biri de Ankara'nın Pursaklar ilçesi oldu. Deprem bölgesindeki kış şartlarını göz önünde bulunduran vatandaşlar, evlerindeki yataktan, dolaplarındaki elbiselerine kadar birçok malzemeyi depremzedelere ulaştırmak için seferber oldu.
Pursaklar Belediyesi Ayyıldız ve Saray Hanımlar Lokali üyesi birçok kadın da depremzedelerin ihtiyaçlarını karşılamak için harekete geçti. Gönüllü kadınlar her türlü kıyafet, yatak ve yorgandan oluşun yardımları paketleyerek depremzedelerin yardımına koştu. Toplanan yardımlar Başbakanlık kanalıyla depremzedelere ulaştırılacak. Bunun için hazırlanan paketler AK Parti Pursaklar İlçe Başkanlığı'na teslim edildi.
Paketlenen kaban, mont, pardösü, kazak, pantolon, ayakkabı, yatak, halı, yastık ve yorganların en kısa sürede depremzedelere ulaştırılacağı belirtildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz