Pursaklar'da yeni projeler hayata geçiyor

Pursaklar Belediyesi Fen işleri ve İmar Müdürlüğünce temeli atılan Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Sosyal...

Pursaklar Belediyesi Fen işleri ve İmar Müdürlüğünce temeli atılan Mehmet Akif Ersoy Parkı ve Sosyal Tesisleri’nde çalışmalara hız verildi. Esenboğa Havalimanı geçiş güzergâhında bulunan ve diğer bir adı da Bin Bir Gül Parkı olan sosyal tesis alanı, 29 bin 15 metrekare alan üzerine inşa ediliyor. 'Gelecek nesillerimizin iftiharla göstereceği ve bizleri saygıyla yâd edeceği büyük bir proje' hazırladıklarını kaydeden Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin, bu sosyal tesisin Başkent’te ve Pursaklar’da ikamet eden herkesin kullanımına açık olacağını söyledi. Yirmi dokuz bin metrekarelik bir alan üzerine oturacak olan rekreasyon içerisinde; kapalı ve açık nikah salonu, 4 adet kafeterya ve büfe, kapalı ve açık restoran, kapalı ve açık seyir terasları, seyir kuleleri, süs havuzları, mini şelaleler, yürüyüş ve gezi yolları yer alacak. Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin hayat bulduğu örnek ilçe olan Pursaklar’da, şehircilik hızla gelişiyor.
Pursaklar Belediyesi, özgün ve başka belediyelere de örnek olacak projelerini hayata geçirmeye devam ediyor. Pursaklar’ın çehresini değiştirerek güzelleştiren imar müdürlüğü, yapmış olduğu çalışmalarla Pursaklar’a yeni bir siluet kazandırıyor. Herkesin beğenisini kazanan bu projelerin mimarı Başkan Çetin, şunları ifade etti: "Bizler Osmanlı ve Selçuklu mimarisini Pursaklar’ımızda yaşatan bir belediyeyiz. Parklarımıza da Türk büyüklerimizin isimlerini veriyoruz. İstiyoruz ki bizden sonraki nesiller de iftihar tablomuz olan büyüklerimizi tanısınlar, unutmasınlar. Bizler hizmetlerimizle gelecek nesillerimizin iftiharla göstereceği ve bizleri saygıyla yâd edeceği büyük projeleri hayata geçiriyoruz. Bu projemizin de temeli atıldı. Arkadaşlarımız çalışmaları hızlandırdı. İnşallah 2012 yılında bu güzel park ve sosyal tesisimizi hem Başkent’te hem de Pursaklar’da ikamet eden hemşerilerimizin hizmetine açacağız."
Ankara’nın uluslararası bağlantılarını sağlayan Esenboğa Havalimanı Yolu üzerinde bulunan bu sosyal tesis ve park, binlerce yolcuyu güllerle karşılayıp uğurlamaya hazırlanıyor. Şimdiden büyük bir heyecan oluşturan tesisin hizmete açılacağı gün sabırsızlıkla bekleniyor. Yapımı devam eden bu projenin 2012 yılında tamamlanarak hizmete sunulması planlanıyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz