Putin, 21 pare top atışıyla karşılandı

ANKARA (İHA) - Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i, Çankaya Köşkü'nde resmi törenle karşıladı.

Dün akşam saatlerinde Ankara'ya gelen ve Cumhurbaşkanı Sezer'in verdiği akşam yemeğinin ardından geceyi Camlı Köşk'te geçiren Rusya Devlet Başkanı Putin ve eşi Ludmilla Putina için, Çankaya Köşkü'nde saat 10.45'te resmi karşılama töreni düzenlendi. Rusya Devlet Başkanı Putin ve eşi, tören alanına gelişlerinde Cumhurbaşkanı Sezer ve eşi Semra Sezer tarafından karşılandı. Her iki ülkenin ulusal marşlarının dinlenmesinin ardından Putin, şeref kıtasını selamladı. Çankaya Köşkü'ndeki resmi karşılama töreninde TBMM Başkanı Bülent Arınç, Dışişleri Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdullah Gül, Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül ve diğer yetkililer hazır bulundu.

Reklam
Reklam

Sezer ve Putin, baş başa görüşmeye geçmeden önce eşleriyle birlikte foto muhabirlerine ve kameralara poz verdiler. Sezer ve Putin, baş başa görüşmenin ardından heyetlerarası görüşmelere başkanlık edecekler. Sezer ve Putin daha sonra iki ülke arasında imzalanacak antlaşmaların ardından ortak bir basın açıklaması yapacaklar.