Putin: Suriye’de askeri gücümüzü ‘saatler içinde’ yeniden artırabiliriz

Suriye'deki Rus uçakları geri çekilmeye devam ederken Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Suriye'deki askeri varlıklarını "saatler içinde" yeniden artırabileceklerini söyledi.

S-400 füze savunma sistemlerinin geri çekilmeyeceğini, bu sistemleri Rus askerlerini tehdit eden herhangi birine karşı kullanmaktan çekinmeyeceklerini belirten Putin "kimsenin Suriye hava sahasını ihlal edemeyeceğini" de kaydetti.

Lazkiye yakınlarındaki Hmeymim üssünden geri dönen Rus pilotlar için Kremlin'de düzenlenen madalya töreninde konuşan Putin, Rus güçlerinin Suriye'den kısmen çekilmesi ardından Suriye ordusunun terörist gruplarla mücadelede "stratejik bir inisiyatif" devraldığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Vladimir Putin, Rus güçlerinin Suriye'den kısmen geri çekilmesinin terörle mücadelenin sonlandığı anlamına gelmediğini vurgulayan Putin, Suriye hükümetini IŞİD ve Nusra'ya karşı verdiği mücadelede desteklemeye devam edeceklerini söyledi. Putin, Rus güçlerinin Suriye'deki operasyonlarının, "tatbikatlardan daha iyi bir eğitim" olduğunu söyledi.

"KİMSENİN SURİYE HAVA SAHASINI İHLAL EDEMEYECEK"

​Rus güçlerinin ana bölümünün geri çekilmesine rağmen Lazkiye'deki Hmeymim üssüne konuşlandırılan S-400 füze savunma sistemlerinin geri çekilmeyeceğini belirterek bu sistemleri Rus askerlerini tehdit eden herhangi birine karşı kullanmaktan çekinmeyeceklerini ifade eden Putin, "kimsenin Suriye hava sahasını ihlal edemeyeceğini" vurguladı.

RUSYA SURİYE'DEKİ BOMBARDIMANI İÇİN 1.3 MİLYAR LİRA HARCADI

Bu arada, Putin, Sputnik'in yansıttığı konuşmasında Rus hava güçlerinin Suriye'deki "terörist gruplara" Eylül 2015'ten beri düzenlediği bombardımanlar için Rusya Savunma Bakanlığı bütçesinden 33 milyar ruble (1.3 milyar lira) harcandığı bilgisini paylaştı. Putin, bu hava saldırıları için yapılan tüm harcamaların "tamamen haklı ve gerekli olduğunu" da ekledi.(ANKA)

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: