Putin'in ziyaretini protesto ettiler

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL, Rusya’nın Kırım’ı işgali ve Kırım Tatar Türklerine yapılan baskıları kınayan eylemciler “Putin Kırım’dan Elini Çek” “Dün Stalin Bugün Putin”

Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,
Rusya’nın Kırım’ı işgali ve Kırım Tatar Türklerine yapılan baskıları kınayan eylemciler “Putin Kırım’dan Elini Çek” “Dün Stalin Bugün Putin” yazılı pankart ve dövizlerle saat 14.00’te Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu’na yürüdü. Türk ve Kırım Tatar bayrağı taşıyan eylemciler sık sık “Katil Putin Türkiye’den Defol” şeklinde slogan attı. Polisin güvenlik önlemi aldığı başkonsolosluk binası önünde, Türk ve Kırım milli marşları okundu.

Basın açıklaması yapan Kırım Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği İstanbul Şubesi Başkanı Celal İçten, “Kırım 2014 yılında Rusya Federasyonu tarafından işgal edilmiştir. 21’inci yüzyılda bir ülkenin diğer bir ülkenin topraklarını işgali kanunsuz ve kabul edilemez bir olgudur. Putin’in gözü dönmüş politikaları dünya istikrar ve barışını bozmakla kalmayıp dünya kamuoyuna karşı bir gövde gösterisidir. Yapılan referandumun ve işgalin uluslararası hiçbir geçerliği yoktur. Bu işgal dünya tarafından tanınmamaktadır. Son aylarda Kırım ve Ukrayna’da oluşan gelişmeler sürgünün 70’inci yılında Kırım Türklerinin acılarını tazelemiş, benzer fiillerin oluşabileceğine dair kaygılarını arttırmıştır” dedi.

Reklam
Reklam

Celal İçten sözlerini şöyle sürdürdü:
“Putin’in Kırım’ın işgalini ve dünyanın Rusya Federasyonuna uygulamakta olduğu boykotu delmeye yönelik gezilerini protesto ediyoruz. Kırım, Kırım Türklerinin ebedi vatanıdır. İşgal kalkmadığı müddetçe Putin’i yayılmacı ve işgalci hareketlerini destekleyici her türlü ticari ve siyasi girişimi lanetliyoruz ve protesto ediyoruz. Biz Türkiye’de yaşayan Kırım Türkleri olarak Rusya’nın Kırım’ı işgali ve Kırım Tatar Türklerine yapılan baskıları Putin’in nezdinde bir kez daha protesto ediyoruz.”
Çerkes derneklerinin de destek verdiği grup basın açıklamasının ardından olaysız dağıldı. ()

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: