PYD ve Esat güçleri kapıya saldırdı

Suriye’ye ait sınır kapısının alınması için saldırıya geçti.

Beşar Esat güçleri PKK'nın Suriye kolu PYD’yle birlikte Ceylanpınar’a sıfır noktada bulunan Suriye’ye ait sınır kapısının alınması için saldırıya geçti.

Beşar Esat güçleri PKK'nın Suriye kolu PYD’yle birlikte Ceylanpınar’a sıfır noktada bulunan Suriye’ye ait sınır kapısının alınması için saldırıya geçti. Kapı, tank ateşiyle bombalandı.

Türkiye’nin Akçakale İlçesi karşısındaki Telebyad Sınır Kapısı’nı bir ay önce çatışma sonrası

muhaliflere bırakan Esat Güçleri benzer durumu yaşamamak için çabalıyor.

Reklam
Reklam

PKK'nın Suriye kolu PYD’yle birlikte hareket eden Esat güçleri aralarında tankların da bulunduğu ağır silahlarla Rasuleyn Sınır Kapısını top ateşine tuttu.

Patlama sesleri Ceylanpınar İlçe Merkezi’nden de duyuluyor. Çok sayıdaki yaralı nedeniyle ambulans sesleri birbirine karışırken ilçede askeri hareketliliğin başladığı bildirildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: