Quaresma'nın trivelası Portekiz'e yetmedi: 1-1

Portekiz, Ricardo Quaresma'nın muhteşem bir gol attığı maçta İran karşısında bir puana razı oldu, gruptan ikinci sırada çıkarak Uruguay ile eşleşti.

2018 Dünya Kupası B Grubu'ndaki son maçında İran ile karşı karşıya gelen Portekiz, rakibiyle 1-1 berabere kalarak attığı gol farkıyla grubu İspanya'nın arkasında ikinci sırada tamamladı.

Portekiz, son 16 turunda A Grubu'nu lider olarak tamamlayan Uruguay ile eşleşirken, İran ise turnuvaya veda etti.

İlk yarıda oyunun hakimi olan Portekiz'de maça ilk 11'de başlayan Beşiktaş'ın yıldızı Ricardo Quaresma, 45. dakikada ceza sahası dışı sağ çaprazdan muhteşem bir trivelayla topu ağlara göndererek Portekiz'i öne geçirdi: 0-1.

Reklam
Reklam

1 - @Besiktas forması giyen Ricardo Quaresma'nın İran-Portekiz maçındaki performansı. Tabela. #WorldCup pic.twitter.com/orLj0g1zmL

— OptaCan (@OptaCan) 25 Haziran 2018

Maçın ikinci yarısına da hızlı başlayan Portekiz, 51. dakikada VAR kararıyla penaltı kazandı ancak topun başına geçen Cristiano Ronaldo, kaleci Alireza Beiranvand'ı geçemedi.

1 - Cristiano Ronaldo, 1966'dan bu yana bir Dünya Kupası maçında penaltı kaçıran ilk Portekizli oyuncu oldu (seri penaltılar hariç). Fos. #WorldCup pic.twitter.com/knWYFUSW7H

— OptaCan (@OptaCan) 25 Haziran 2018

90+2'de ise bu kez İran VAR kararıyla bir penaltı kazandı. Atışı gole çeviren Ansarifard, maçın sonucunu ilân etti: 1-1.

Reklam
Reklam

Bu sonucun ardından Portekiz 5 puanla gruptan ikinci sıradan çıkarken, İran ise 4 puanda kalarak grubu üçüncü sırada tamamladı ve turnuvaya veda etti.

Portekiz ile Uruguay arasında oynanacak son 16 turu mücadelesi 30 Haziran Cumartesi TSİ 21:00'de oynanacak.