Quentin'le elektriğimiz tuttu

'Soysuzlar Çetesi' filmindeki gizli ajan Diane Kruger, rolü almak için ünlü yönetmen Quentin Tarantino'yu zor ikna ettiğini belirterek ekledi: Beni görünce elektriğimiz tuttu!

Yönetmenliğini Quentin Tarantino'nun yaptığı yeni filmi 'Soysuzlar Çetesi'nde canlandırdığı 'gizli ajan' rolüyle dikkatleri üzerine çeken Alman aktris Diane Kruger, ünlü aktör Joshua Jackson'la aşkını, hayata bakış açısını ve oyunculuk kariyerini anlattı.

Alman olmanıza rağmen Alman bir karakteri oynamak için Quentin Tarantino'yu zor ikna ettiğiniz doğru mu? Evet, Tarantino verdiği rollerde çok gerçekçi olmak istediği için önceleri benimle görüşmek istemedi. Beni sadece Hollywood yapımı filmlerde gördüğü için, Amerikalı olduğuma inanmıştı. Dolayısıyla onunla görüşebilmek için çok çaba harcadım. Ama beni görünce aramızda olumlu bir elektrik oldu.

Reklam
Reklam

EN GÜZEL HEDİYEMİ ALDIM
Filmde gizli bir ajanı canlandırıyorsunuz. Gerçek hayatınızda yalanlarla nasıl bir ilişkiniz var? İki farklı hayat sürdüren o kadar çok oyuncu tanıyorum ki. Bu beni çok tedirgin ediyor. Kesinlikle böyle bir yaşam sürdürmek istemezdim. Bana yalan söylenildiğini fark ettiğim anda, çok sert tepkiler verebiliyorum.

Şu anda hayatınızdan ve yaptığınız işten memnun musunuz?
Oyunculuktan başka bir şey yapabileceğimi zannetmiyorum. Oyunculuk sayesinde hayatımı bir dengeye oturttum. Bu meslek duygularımı kolayca ifade edebilmemi, korku ve endişelerimden kurtulmamı sağladı. Quentin Tarantino ile çalışmak ise bir oyuncunun hayatı boyunca alabileceği en güzel hediye.

Hayatınız Paris'le Los Angeles arasında geçiyor. Alman kimliğinizden size neler kaldı? Bazı klişeler hâlâ Alman olduğumu hatırlatıyor. Dakik olmayı, disiplini severim. Ayrıca Alman mutfağına ve sosislere bayılıyorum! Hannover yakınlarında küçük bir kasabada büyüdüm ve çok güzel bir çocukluk geçirdim.

Reklam
Reklam

33 yaşınızı doldurdunuz. Geleceğinizi nasıl görüyorsunuz?
Belki de bu soruyu 30 yıl sonra sormalıydınız. Şaka bir yana, son üç yıldır özel hayatımın işim kadar önemli olduğunu ve bazı projelere 'hayır' diyebilmeyi öğrendim. Kendime ve sevgilime vakit ayırmak istiyorum. Ayrıca ileride bir aile kurmayı arzu ederim. Bugüne kadar hep tek başıma mücadele ettim. Ama artık bazı şeylerin değişmesi lazım.

Bunların farkına nasıl vardınız?
Hayatım Joshua ile değişti. Onunla hayat çok daha kolay ve güzel.

Joshua Jackson'la çok doğal bir çiftsiniz...
Hayatı benimkiyle o kadar çok benzeşiyor ki... 'Outdoor' bir yaşam tarzı var, doğayla iç içe olmaktan büyük mutluluk duyuyor. Onun bu Kanadalı özelliği kırlarda, doğanın tam ortasında geçirdiğim çocukluğuma götürüyor beni. Yazın beraber Toskana'daki üzüm bağlarına gidiyor ve şarap tadımı yapıyoruz.

Reklam
Reklam

KARL BABAM GİBİ!
Karl Lagerfeld'in sizin için ikinci bir baba olduğu doğru mu?

Karl'a bayılıyorum. Onunla sevgiye dayanan çok özel bir ilişkim var. Beni şaşırtmayı biliyor, herkesi tanıyor. Bana hayatımda hiç duymadığım müzisyenlerden ve yazarlardan bahsediyor. iPod'u daha önce hiç duymadığım parçalarla dolu.

Sabah