"12 Eylül" Davası

12 Eylül askeri darbesinin mimarlarından dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava...

12 Eylül askeri darbesinin mimarlarından dönemin Genelkurmay Başkanı, 7. Cumhurbaşkanı Kenan Evren ile emekli Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Tahsin Şahinkaya'nın, "anayasal düzeni zorla değiştirmeye kalkmak" suçundan yargılandığı davanın ilk duruşması sona erdi.

Sabah saat 10.00'da başlayan ilk duruşma, saat 18.45'te sona erdi. Mahkeme Başkanı Süleyman İnce, duruşmanın sonunda alınan ara kararı açıkladı. Sanıklar Kenan Evren ile Tahsin Şahinkaya hakkında "sistematik işkenceye sebep olma" yönünden bir soruşturma bulunup bulunmadığının bildirilmesi kararlaştırıldı. Müdahillik taleplerini de alan mahkeme, duruşmayı yarın saat 09.30'a erteledi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz