"2012 yılı, TÜVASAŞ'ın dünyada adından söz ettireceği yıl olacak"

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, 2012 yılına yoğun bir iş programı...

Türkiye Vagon Sanayi AŞ (TÜVASAŞ) Genel Müdürü İbrahim Ertiryaki, 2012 yılına yoğun bir iş programı ile başladıklarını belirterek, "2012 yılı, TÜVASAŞ markasının, sektörel olarak bütün dünyada adından söz ettireceği bir yıl olacaktır." dedi.

Ertiryaki, fabrikanın üst düzey yöneticileriyle 2011 faaliyetleri ve 2012 hedeflerine yönelik bir toplantı gerçekleştirdi. TÜVASAŞ'ın, 2011 yılını verimli ve rekorlarla dolu bir yıl olarak kapattığını kaydeden Ertiryaki, şunları söyledi:

"Başarılarımızdan aldığımız güç ile 2012 yılı hedeflerimizi belirledik. Bu başarı hepimizin eseridir, artarak devam etmesini sağlayacağız. Şirketimiz, bu yıl birçok ilke imza atmıştır. 2011 yılını 168,8 milyon TL gibi rekor bir satış geliri ile kapatmıştır. Yine ilk defa mal ve hizmet alımı yaptığımız firmalara vadesi geçmiş borçlar sıfırlanarak dönem kapatılmıştır. Yurt içi bankalardan toplam 250 milyon dolar kullanıma hazır kredi limiti tahsis ettirilmiştir. Maliyeye vergi borcumuz olmadığı gibi KDV iadelerinden kaynaklanan 3,9 milyon TL alacağımız bulunmaktadır. Bilanço ve gelir tablosu ilk defa bu yıl ocak ayı sonunda netleştirilerek dönem kapatılmıştır. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı kuruluşular içinde Elektronik Belge Yönetim Sistemi'ni kurup canlı kullanan ilk kurum TÜVASAŞ olmuştur."

Reklam
Reklam

Bulgaristan demiryollarına üretecekleri 30 adet lüks yataklı vagon ile Avrupa pazarına açıldıklarını anlatan Ertiryaki, "2011 yılında üretimini gerçekleştirdiğimiz Dizel Tren Set Projesi ile önemli bir atılım sağladık. Marmaray Projesi'nde yer alarak dünya raylı taşıt üretim pazarlarında önemli bir saygınlık kazandık. 2011 yılı, TÜVASAŞ için rekorların kırıldığı, ilklerin yaşandığı bir yıl olmuştur. Bu başarıların altında kararlı ve istikrarlı bir kurum yapısı vardır. TÜVASAŞ, 2012 yılına yoğun bir iş programı ile başladı ve 2012 yılı TÜVASAŞ markasının sektörel olarak bütün dünyada adından söz ettireceği bir yıl olacaktır." ifadesini kullandı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz