"28 Şubat'ın Hesabı Soruluyor"

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkan Vekili Ahmet Taş, 28 Şubat'ın üstünden 15 yıl geçmesine rağmen yargılamaların...

Mazlumder Kayseri Şubesi Başkan Vekili Ahmet Taş, 28 Şubat'ın üstünden 15 yıl geçmesine rağmen yargılamaların başlamasını, "İnsan hayatında mahkeme kadıya mülk kalmıyor." şeklinde tanımladı.

28 Şubat sürecinde çok sayıda insanın fişlendiğini, başörtülü öğrencilerin üniversiteye giremediğini, namaz kılan memur ve özellikle askeri personelin işinden olduğunu belirten Taş, "28 Şubat darbesinin üzerinden 15 yıl geçtikten sonra bu hukuk dışı darbeyi yapanlar bugün yargı önüne çıkarılmaya, yaptıkları hukuksuzluk ve zulümlerin hesabı sorulmaya başlandı. Zamanın Genelkurmay ikinci başkanı Çevik Bir dahil 31 sanık hakkında soruşturma açıldı, bunlardan 18'i tutuklanarak yaptıkları darbe döneminde millete karşı tankları yürüttükleri Sincan cezaevine konuldular. Bu olay göstermiştir ki! İnsan hayatında mahkeme kadıya mülk kalmıyor. Yapılan zulümlerin, haksızlıkların, hukuksuzlukların ve adaletsizliklerin hesabı bir gün geliyor yapanlardan soruluyor." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Taş, Mazlumder olarak 28 Şubat faillerinin yargı önüne çıkarılarak, adalet önünde hesap sorulmasını hukuk adına olumlu bir gelişme olarak gördüklerini belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: