"2B Türkiye’nin Değil Antalya’nın Sorunu"

Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 2B...

Türkiye Müteahhitler Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Başkanı Deniz Karataş, 2B arazi sorununun Türkiye’nin değil Antalya’nın sorunu olduğunu söyledi.

2B arazileriyle ilgili yazılı açıklamaya yapan Deniz Karataş, Antalya’da 300 milyon metrekare bu arazilerden bulunduğunu, devletin buradan yaklaşık 4 milyar lira gelir beklediğini bildiğini açıkladı. Bu meselenin 82 bin 699 bin kullanıcısı olduğunu hatırlatan Karataş, “Kısacası bu sorun 1921'den beri Anayasal düzenleme ihtiyacı içinde.” dedi.

Reklam
Reklam

Belediyelerin uzun süredir arsa üretmediğini, imara açmadığını kaydeden Karataş, iktidar ve muhalefet partileri olmak üzere, tüm vatandaşlara çağrıda bulunarak sağduyuya davet etti. Gerçekleştirdikleri protestoları yasal çerçeve içerisinde yapmalarını isteyen Karataş, “Adaletli davranalım, provokasyonlara gelmeden yasal zeminlerde, kamu malına zarar vermeden gelin bu sıkıntıyı beraber aşalım, bu başarı hepimizin olsun, Antalya’nın önündeki bu engeli kaldıralım. Yapıcı siyaset ve eleştiri sergilemek suretiyle iktidara destek olalım. En erkeni son 29 senedir korsan halde kullanılan bu arazileri yasal hale getirelim.” sözlerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: