"3. derece deprem kuşağında olsak da Van depremi, ders çıkarmamızı gerektirdi"

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Gaziantep, kent merkezi olarak her ne kadar 3’ncü derece...

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, "Gaziantep, kent merkezi olarak her ne kadar 3’ncü derece deprem kuşağında yer alsa da Van’da yaşanan acı tablolar bizim bu durumdan ders çıkarmamızı gerektirdi." dedi.
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kasım Ayı Meclis Toplantısı'nın 1’nci birleşimi Meclis Salonu’nda yapıldı. Toplantı öncesi Büyükşehir Belediyesi ekipleri tarafından başlanan çalışmalarda da gelinen son noktayı değerlendiren Başkan Güzelbey, "AB Hibe Fonlarını en iyi değerlendiren Belediyelerin başında gelen Büyükşehir Belediyemiz daha önce açtığı Anne Merkezlerinin ikincisini Kurbanbaba semtinde açarak kadınlarımızın sosyal yaşama katılımları konusunda sağladığı katkılara bir yenisini daha ekledi.” diye konuştu. 7 büyükşehrin belediye başkanları ile mutat hale getirdikleri istişare toplantılarının Gaziantep ayağını başarı ile gerçekleştirdiklerini de hatırlatan Güzelbey, ‘Toplantıya katılan belediye başkanları ve belediyelerin üst düzey yetkilileri deneyim paylaşımında bulundular. Birbirine nüfus, gelir düzeyi ve sosyo-ekonomik yapı olarak benzeyen bu kentlerin birbirinden öğrenecekleri çok şey var." ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"VAN DEPREMİ HEPİMİZE DERS OLDU"
Van’da meydana gelen ve herkesi derinden sarsan deprem felaketinde yardım için çelediyeye bağlı 2 araç ve 10 personelden oluşan arama, kurtarma ekibi ile yardıma koştuklarını söyleyen Başkan Güzelbey, “Depremde görev alan arkadaşlarımız dönüşte bizlere bir rapor sundular. Gaziantep kent merkezi olarak her ne kadar 3. Derece deprem kuşağında yer alsa da Van’da yaşanan acı tablolar bizim bu durumdan ders çıkarmamızı gerektirdi. Sonuç itibarı ile arama kurtarma hizmeti veren ekibimizi daha da güçlendirerek, makine parkına yeni ekipmanlar almaya karar verdik. Allah milletimize ve diğer uluslara böyle acıları bir daha yaşatmasın.” şeklinde konuştu.

"KENT İNSANINI SPORUN EVRENSEL ÇATISINDA BULUŞTURACAĞIZ"
Denizi olmayan Gaziantep’te, su sporlarını da sportif faaliyetler arasında gerçekleştirmeye başladıklarına değinen Güzelbey, Alleben Göletinde 26 kuruluştan 600 sporcunun katılımı ile gerçekleştirdiğimiz kürek yarışını önümüzdeki yıldan itibaren geleneksel hale getireceğiz. Kent esnafından, kurumların personellerinden oluşan takımların yarışmasını hedeflediğimiz bu etkinliklerle değişik kesimlerden insanımızı sporun evrensel çatısı altında buluşturacağız." değerlendirmesinde bulundu.
Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Asım Güzelbey’in Başkanlığını yaptığı meclis toplantısında yoklamanın ardından bir önceki dönem tutanağının oylanması ile maddelerin görüşülmesine geçildi. Büyükşehir Meclisinde gündeme alınan 44 madde görüşüldü. Gündeme alınan maddelerle ilgili komisyon raporlarının okunmasının ardından 6 madde Plan ve Bütçe Komisyonu’na, 1 madde Tarife Komisyonu’na, 29 madde İmar ve Bayındırlık Komisyonu’na havale edilirken, 8 maddenin de teklif karar olarak kabulüne oy birliği ile karar verildi. 44 madde ile ilgili meclis üyelerine bilgi verilmesinin ardından oylamaya sunulan maddeler ilgili komisyonlara sevk edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz