"4+4+4 Sermayeye Hizmet Ediyor"

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü Başkanı İsmet Gümüşoluk, 4+4+4 Kademeli Eğitim Sistemi'nin sermayeye hizmet...

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü Başkanı İsmet Gümüşoluk, 4+4+4 Kademeli Eğitim Sistemi'nin sermayeye hizmet edeceğini ve eğitimi paralı hale getirmeyi amaçladığını söyledi.

Emek Partisi (EMEP) Kayseri İl Örgütü Başkanı İsmet Gümüşoluk, son günlerin çok tartışılan konusu 4+4+4 Kademeli Eğitim Sistemi'ne dair yazılı açıklama yaptı. Söz konusu sistemin, eğitim sisteminin ihtiyacından değil; iktidar partisi ve sermayenin siyasal ve ideolojik hedefleri için düzenlendiğini belirten Gümüşoluk, emekçi kesim ve çocuklarının 4+4+4 Kademeli Eğitim Sistemi ile ilgili endişe taşıdıklarını belirtti.

Reklam
Reklam

"Bu düzenleme ile bir taraftan sanayi ve sermayenin ihtiyaçlarına uygun donanımda gençlik yetiştirilmesi amaçlanırken, diğer taraftan eğitim hizmetlerinin tümden özelleştirilmesi ve paralı hale getirilmesi amaçlanıyor." diyen Gümüşoluk, bahse konu olan eğitim sistemi ile ilgili tartışmalarda din istismarı yapıldığına da dikkat çekti.

Halihazırda uygulanan eğitim sisteminde de çarpıklıkların olduğunu ve çok sayıda değişiklik yapılması gerektiğini söyleyen Gümüşoluk, yeni düzenlenecek olan sistemin daha fazla kaosa yol açacağını ifade etti.

Gümüşoluk, 4+4+4'e alanlarda karşı çıkan Eğitim-Sen ve Kesk üyelerine karşı polisin tepkisini de kınadıklarını dile getirdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: