"Adana’nın mercek altına alınmasının vakti geldi"

Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Çelik, Adana’nın bayram sonrası iki üzücü haberle tanıştığını söyledi.Çelik,...

Çukurova Genç İşadamları Derneği Başkanı Hakan Çelik, Adana’nın bayram sonrası iki üzücü haberle tanıştığını söyledi.
Çelik, “İşsizliğin lider kenti Adana, kredi kartı batığı alanında da birinci oldu. Bir derginin ‘Türkiye’nin Yaşanacak Şehirleri’ araştırması sıralamasında Adana 52. sıraya geriledi. Sadece yerel yöneticilerin değil ekonomi yönetiminin de Adana’yı mercek altına almasının vakti geldi” dedi.
Türkiye’de kredi kartı batık oranı yüzde 9 azalırken, Adana’da yüzde 14 artmasının vahim sonuçlar doğurabileceğini belirten Çukurova GİAD Başkanı Çelik, “Demek ki işsizlerimizin büyük bölümü hayatını borçlandığı kredi kartıyla geçirmiş. Peki, bundan sonra ne olur?. Mevduatlarında 10 milyar dolar bulunan kentin sokaklarında her 5 kişiden biri işsiz ve kredi kartlı borçlusu ise büyük sıkıntılar kapımızı çalmak üzere olabilir. Bunları yaşamadan alınacak önlemleri kent yöneticileri ve milletvekillerimiz ilgili bakanlıklara mutlaka aktarmalıdır. Biz Çukurova GİAD olarak yapılacak çalışmalara katılmaya hazırız” diye konuştu.
“Adana’nın potansiyelinin farkındayız, ancak mevcut durumunu da bilerek yola devam etmemiz gerekir” diyen Başkan Çelik, işsizlik, yeşil kart, kişi başına ödenen vergi miktarı gibi kriterlerin değerlendirildiği araştırmada Adana’nın ekonomi alanında 52’nci olmasının moral bozucu olduğuna vurgu yaptı.
Bu tablonun hem yerel yöneticiler hem de Ankara tarafından dikkatle okunmasını ve kötü gidişin durdurulması için önlem alınmasını isteyen Çelik, “Diğer iller karşılaştırması yapmak istemiyorum. Sorunu doğru tespit eder önlemleri hızlı alırsak Adana kısa sürede sıralamanın üst basamaklarına çıkabilecek güce sahiptir” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz