"ağaç Diplerinde Yatak Odasındaymış Gibi Davranıyorlar"

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, konutunun bulunduğu parkta her ağacın dibinde bir çift...

Bursa İl Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, konutunun bulunduğu parkta her ağacın dibinde bir çift olduğunu belirterek, "Her çalının içinde yatak odası gibi davranıyorlar. Bu benim kanıma dokunuyor. Ancak yasalar buna izin veriyor" dedi.

Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, Yıldırım'daki 67 mahalle muhtarıyla bir araya geldi. DSİ Setbaşı Tesislerinde verilen kahvaltıda konuşan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, huzur ve güvenin daha da artması için polis merkez sayıları azaltılarak burada görev yapan personelin sokağa çıkacağını söyledi. Herkesin mahallesinde bir polis merkezi olmasını istediğini belirten Kahya, "Ancak biz öyle düşünmüyoruz. Her polis merkezinde 70 personel görevli. Biz bu personeli sokakta değerlendireceğiz. Böylece asayişi daha iyi sağlamış olacağız" diye konuştu.

Reklam
Reklam

"AĞAÇ DİPLERİNDE YATAK ODASINDAYMIŞ GİBİ DAVRANIYORLAR"

Toplantıda söz alan Akçağlayan Mahallesi Muhtarı Veli Yalçındağ, "Sayın müdürüm. Benim mahallemin ormana sınır olması belirli sıkıntılar getiriyor. Her ağacın altı bir suç ortamı gibi. Şehir merkezindeki metruk binalar nasıl suçluları gizliyorsa aynı şekilde ormanlık alandaki ağaçlar da suçluları gizliyor" dedi.

Şikayet üzerine mikrofonu eline alan Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya ise, durumdan ne kadar şikayetçi olduğunu farklı bir şekilde anlattı. Aynı olayın kendi konutunun bulunduğu şehir merkezindeki Kültürpark'ta da yaşandığını dile getiren Kahya, "Bir kişiye zorla bir şey yapmadıktan sonra, her iki taraf gönüllü olursa her şey serbest. Tabii bunu sokakta yapacak durumu yok. O biraz daha düşünceli davranıp ormana gitmiş. Ben de bunu kabullenemiyorum. Maalesef yasalarımız böyle. Kültürpark'a gidiyor musunuz bilmiyorum. Her ağacın dibinde bir çift var. Sanki yatak odasındaki gibi hareket ediyorlar. Bu kanıma dokunuyor benim. Yasa buna cevaz vermiş. Yüce Meclis'imiz böyle bir karar çıkarmış. Gönüllü olduğu müddetçe, 'Sizler de yapabilirsiniz' diyor. Yani serbest. Serbestte kardeşim sokakta mı yapacak bunu? İşte Kültürpark'ta ben görüyorum. Başka yerlerde de var tabii. Bu kanunlardan kaynaklanan bir şey. Buna polis bir şey yapamıyor. 'Bizim özgürlüğümüzü, hürriyetimizi kısıtlıyorsunuz' diye bizi de şikayet ediyorlar" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: