"AK Parti kurulmasaydı özgürlüklerin üzerinden palet izleri kaldırılamayacaktı"

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Eğer AK Parti kurulmuş olmasaydı Türkiye demokrasisinin, Türkiye'de insan...

Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç, ''Eğer AK Parti kurulmuş olmasaydı Türkiye demokrasisinin, Türkiye'de insan haklarının ve özgürlüklerin üzerinden palet izleri kaldırılamayacaktı." dedi.
Kılıç, partisinin Sakarya Erenler İlçe Gençlik Kolları Olağan Kongresi'nde yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 10 yıllık çalışmalarını değerlendirdi.
Adalet ve Kalkınma Partisi'nin 14 Ağustos 2001 de kurulduğunu kaydeden Kılıç, AK Parti'nin Türkiye'de demokrasi tarihinde kurulduktan sonra milletle kucaklaşmaya çalışan, millet tarafından kurulduktan sonra milletin adresi ve partisi haline gelen, nadir ve belki de tek örnek olduğunu söyledi. 10 yaşında olmasına rağmen AK Parti'nin 9 yıla yakın süredir iktidarda olduğunu kaydeden Kılıç, şöyle konuştu:
"Bu büyük bir nimet, büyük bir kazanım, büyük bir lütuf. Bu lütfun, bu nimetin adresi doğrudan milletin kendisidir. 10 yıl oldu kurulalı, 9 yıldır iktidardayız. Kurulalı 40, 50, 80 sene olmuş partisi 'ya biz bir iktidar yüzü görmedik' diye hayıflanıyorlar. İktidar olmak için yolunuzu milletin önünden geçireceksin. Kurumların, hesapların, kirli tezgahların, derin ilişkilerin arka bahçesinden geçmeyeceksin. Kim ki milletin elini tutar ve bırakmaz, kim ki milletin vicdanının sesi olur ve milletinin sesine kulak verir, kim ki sessiz milyonların sesi olmaya, kimsesizlerin kimsesi olmaya talip olur ve bu hedefinden şaşmaz, millet de onu evvelallah var olduğu sürece bırakmaz. AK Parti böyle bir harekettir."

Reklam
Reklam

"DEMOKRATİK REJİMİN ÜZERİNDEN VESAYET BASKISI KALKMAYACAKTI"
Bir dönemler 70 sente, bir litre gaz yağına, bir kutu aspirine muhtaç olan Türkiye'den bugün güçlü, ekonomisi sapa sağlam yerinde olan Türkiye'ye ulaşabildiklerini anlatan Kılıç, "1999 senesinde Marmara Bölgesi'nde bir deprem yaşandı. Deprem sırasında Türkiye'de koalisyon hükümeti vardı. DSP, MHP, ANAP koalisyon hükümeti. Depremin üzerinden üç beş gün geçti. Bir hafta on gün sonra bölgede kıtlık baş göstermeye başladı. Çadır, battaniye, yiyecek bulunamıyordu. Ama yurt içi ve dışından depremin büyüklüğü nedeniyle Türkiye'ye ulaşan çok yüksek miktarda para var. Devrin gazeteleri '500 trilyon nerede' başlığını attı. 500 trilyon yurt içinden ve dışından depreme yardım olarak gönderildi. Gazetelerin sorusuna dönemin koalisyon ortağı olan bir bakan cevap verdi. Dedi ki; 'biz o 500 trilyon lirayı memur maaş farklarını ödemekte kulandık'.
Devraldığımız Türkiye böyle bir Türkiye... Bugünün Türkiye'si, nasıl bir Türkiye? 2-3 sene önce Pakistan'da büyük bir deprem felaketi yaşandı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti hem merkezi kaynaklar hem de yardım kampanyalarından bir hafta içinde 150 milyon doları karşılıksız yardım olarak Pakistan'a ulaştırdı. Bugün Somali'de, Afrika'da kuraklığa dayalı büyük bir kıtlık yaşanıyor.Türkiye'nin ilk etapta Somali'ye ulaştırmakta olduğu yardımların tutarı 100 milyon dolar. Böyle bir Türkiye..." şeklinde konuştu.
"Eğer AK Parti kurulmuş olmasaydı Türkiye bugün bir üçüncü dünya ülkesi olarak kalacaktı." diyen Bakan Kılıç, şunları söyledi: "AK Parti kurulmuş olmasaydı Türkiye'de ki demokratik rejimin üzerinden vesayet baskısı kalkmayacaktı. Türkiye darbe dönemlerinin eseri olan eski anayasayı, özgürlükçü bir bakış açısıyla değiştirmeye muvaffak olamayacaktı. Türkiye demokrasisinin, insan haklarının ve özgürlüklerin üzerinden palet izleri kaldırılamayacaktı."
Bakan Kılıç, buradaki programının ardından Sakarya Büyükşehir Belediyesi'nin Kent Park'ta verdiği halk iftarına katıldı. İftarını burada açan Kılıç, vatandaşlarla sohbet etti.
Bakan Kılıç, yemeğin ardından bir süre önce açılan Sakarya Olimpik Yüzme Havuzu'nu gezdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz